|

Minik patileri kaloriferle ısıtıyorlar

Edirne'de sokak hayvanlarına kaloriferle sıcak barınma ortamı sağlanıyor. Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı, soğuktan etkilenmemeleri için sokaktaki hayvanlara sıcak bir ortam sağlıyor

Yeni Şafak
12:22 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 10:24 - 7/02/2016 Pazar
AA

Sokaklardan toplanan sahipsiz yaklaşık 400 köpek ve 35 kedinin bakıldığı Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı, hayvanların soğuktan etkilenmemesi için kaloriferle modern şekilde ısıtılıyor.Sokak hayvanlarına sıcak bir ortamın sağlandığı barınma evinde, veterinerlik hizmetleri de sunuluyor.



Modern bir ameliyathanesi de bulunan barınakta kısırlaştırılan hayvanlar, "sahiplendirme günleri"nde isteyen hayvanseverlere ücretsiz veriliyor.Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu,yaptığı açıklamada, kentte sokak hayvanlarına özellikle önem gösterildiğini söyledi.



Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatıyla sokaktaki hayvanlar için kaloriferli ısınma sistemi kurduklarını anlatan Tanrıkulu, şunları kaydetti:"Minik patileri kaloriferle ısıtıyoruz. Yoğun karlı ve dondurucu soğukların yaşandığı bugünlerde sokakta dolaşmak bile imkansız. Sokak hayvanları da bu mevsimde zor durumda kalıyor. Biz de barınağımızda böyle bir sistem oluşturduk, minik patileri ısıtıyoruz. Bu örnek sistemin yanı sıra Edirne halkına da teşekkür ediyoruz. Soğuk havalarda yiyecek bulamayan sokak hayvanları için uygun yerlere yiyecek ve su bırakıyorlar. Bu hassasiyetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Barınağımızda hayvanlara sağlık ve sahiplendirme hizmeti de veriliyor."

#barınma ortamı
#kalorifer
#sokak hayvanları
8 yıl önce