|

Miras: Yardımı durdururuz

Hükümet ortakları Ecevit ve Bahçeli'ye ziyarette bulunan TOBB Başkanı Miras, yardım paralarına bloke durumunun devamı halinde yardım çağrılarından vazgeçeceklerini söyledi.

.
00:00 - 2/09/1999 Perşembe
Güncelleme: 13:07 - 10/12/2013 Salı
Yeni Şafak
Miras: Yardımı durdururuz
Miras: Yardımı durdururuz

Ankara- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Fuat Miras, deprem yardımı için toplanan paraların bloke edilmesi nedeniyle yardımların durduğunu bildirdi. Miras başkanlığındaki TOBB heyeti, Başbakanlık merkez binada Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile Başbakan Bülent Ecevit'i ziyaret etti. Miras, görüşmede deprem bölgesinde yapacakları konutlar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. İlk aşamada depreme dayanıklı bin konut üretmeyi hedeflediklerini bildiren Miras, arsa tahsisi talep ettiklerini, Bahçeli'nin kendilerine, "konuyu tetkik ettiklerini, 1-2 gün içinde aydınlığa kavuşacağını" söylediğini ifade etti. Hesaplarda toplanan yardım paralarının tek elde toplanmasıyla ilgili görüşlerini Devlet Bahçeli'ye ilettiklerini vurgulayan Miras, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin, "paraların tek merkezde toplanmasıyla, yardımların sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin amaçlandığı" şeklinde görüş belirttiğini söyledi. TOBB'un resmi bir kuruluş olması nedeniyle de yeniden değerlendirilmeye alınacağının Bahçeli tarafından ifade edildiğini anlatan Miras, Başbakan Ecevit ile konuyu daha detaylı şekilde görüşeceklerini bildirdi.

'Yardımlar durdu'

Bir soru üzerine Miras, bloke nedeniyle yardımların durduğunu, konuyu Başbakan ile görüşmelerinde ileteceklerini bildirdi. Miras, bir milyon üyelerinin bulunduğunu, her üyeden en az 100 dolar yardım çağrısı hazırlığı içinde olduklarını ancak hesapların bloke edilmesinin devam etmesi durumunda çağrıyı yapmaktan vazgeçeceklerini söyledi. Miras, şu anda bin konutluk projelerinin bulunduğunu, hesapların bloke edilmesinin sürmesi halinde, diğer 5 bin konutluk projeden ise vazgeçeceklerini bildirdi. Deprem vergisi ile ilgili bir soruya da Miras, konuyu ilettiklerini, Ekim ayına kadar gelişmelere göre bir değerlendirmenin yapılacağının ve kararın Meclis'te olduğu şeklinde görüş aldıklarını vurguladı. Miras, deprem vergisi konusunda Devlet Bahçeli'nin kendilerine konunun, gelişmelere göre değerlendirileceğini, kararı Meclis'in vereceğini bildirdiğini söyledi. Deprem bölgesindeki vergi ertelenmesi çalışmalarının sürdüğünü belirten Miras, müteahhitlerle ilgili bir soruya da bazı fırsatçıların, yap-satçıların bulunduğunu, ancak müteahhitleri de tamamen karalamanın yanlış bir tutum olduğunu söyledi.

'Bedelli askerlik önerdik'

TOBB Başkanı Fuat Miras, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'ye depremden zarar görenlere kaynak oluşturmak için bedelli askerlik önerisinde bulunduklarını söyledi. Bu konudaki kararı da Genelkurmay Başkanlığı'nın vermesi gerektiğini hatırlatan Miras, "Biz teklifimizi yaptık. Nasıl değerlendirirler onu bilemiyoruz. Zamanla göreceğiz" dedi.


25 yıl önce