|

MiT paketledi

MİT, Balkanlar’da FETÖ’ye ağır darbe indirdi. MİT, FETÖ’nün Türkiye’den Batı ülkelerine kaçışlarını da organize eden Balkan yapılanmasına yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda 6 örgüt mensubu Türkiye’ye getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 08:47 - 30/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Firari 6 elebaşı Türkiye’ye getirildi
Firari 6 elebaşı Türkiye’ye getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Balkan ayağına ağır darbe indirerek, örgütün 6 üst düzey elemanını Türkiye'ye getirdi. MİT'in Kosova istihbaratıyla işbirliği içinde gerçekleştirdiği operasyonla Türkiye'de aranan FETÖ'ye ait Gülistan Eğitim Kurumu bünyesindeki Priştine ve Yakova şehirlerinde Mehmet Akif Kolejleri’nin 6 üst düzey mensubu yakalandı. Mehmet Akif Koleji’nin Müdürü Mustafa Erdem, yardımcısı Yusuf Karabina, Yakova Koleji Müdürü Kahraman Demirez, yardımcıları Cihan Özkan ve Hasan Hüseyin Günakan ile Osman Karakaya, MİT tarafından özel bir uçakla Türkiye'ye getirildi.


ABD’YE ELEMAN KAÇIRDILAR

Yakalanan FETÖ firarileri, Balkanlarda faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye'deki örgüt elemanlarının Avrupa ülkeleri ile ABD'ye kaçırılmasını organize etmekle görevliydi. Güvenlik birimleri, Özkan'nın Balkan ülkelerinde toplanan himmet paralarını yöneterek bunları örgüt elebaşlarının bulunduğu Pensilvanya'ya aktardığını tespit etmişti. Kosova gençlik yapılanmasından da sorumlu olan Demirez ise Balkan ülkelerinde aktif şekilde çalışarak örgüte çok sayıda katılımın sağlanmasında rol oynadı.


GÜLEN’DEN PLAKET ALDI

MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilenlerden Günakan, bölgedeki okul yapılanmalarında öğretmenlerden sorumlu olarak bilinen elebaşıydı. Diğer isimlerin de FETÖ'nün Balkanlardaki çeşitli kurumlarındaki yapılanmalarından sorumlu üst düzey isimler olduğu bildirildi. Osman Karakaya'nın ayrıca, Ergenekon davası sürecinde aktif rol üstlendiği, söz konusu dönemde İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda FETÖ lehine raporlar düzenlediği, bu nedenle kendisine örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından plaket verildiği öğrenildi.


KRİTİK RAPORA İMZA ATTI

Karakaya, Ergenekon Davası sürecinde Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ilgili Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporla gündeme gelmişti. Raporda, iki kez kalbi duran Haberal’ın eşya taşıyabileceği, merdiven ve yokuş çıkabileceği, 6,4 km yürüyebileceği gibi bilgilere yer verilmişti. Bu arada Mustafa Erdem'in de Kosova'da FETÖ'nün açtığı tüm okulların yöneticisi olduğu öğrenildi.

#FETÖ
#MİT
#Balkanlar
6 yıl önce