|

MİT tespit etti F16’lar vurdu

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde öldürülen PKK’lılar hakkındaki bilgiyi MİT’in verdiği ortaya çıktı. Eylem hazırlığında olan PKK’lı grubun yeri İHA’lar tarafından belirlendi. Yoğunçam köyü kırsalındaki 5 terörist, F16’ların başarılı operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2018 Pazar
Güncelleme: 03:27 - 20/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Balkaya Dağları emin ellerde
Balkaya Dağları emin ellerde

Tunceli’de düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirilen terörist grubun, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekiplerinin istihbarat desteğiyle tespit edildiği bildirildi. Ovacık kırsalında önceki gün 5 teröristin öldürüldüğü operasyonun detayları ortaya çıktı. Terör gruplarına karşı düzenlenen operasyonlarda önemli istihbarat desteği sağlayan MİT, Ovacık kırsalında bir grup PKK mensubunun, karakol ve üs bölgelerine eylem hazırlığında olduğunu belirledi.


GEÇİŞ BÖLGESİ TUTULDU

MİT’in Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle yaptığı bilgi paylaşımının ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için Ovacık ve Hozat ilçeleri arasındaki bölgeye Jandarma Özel Harekat birlikleri sevk edildi. Birlikler teröristlerin muhtemel geçiş bölgelerini tutarken, operasyon sahasına yönlendirilen insansız hava araçlarıyla (İHA) keşif ve gözetleme çalışması yapıldı.

YERLERİNİ İHA’LAR BULDU

İHA’ların yaptığı keşif ve gözetleme çalışmaları sonrasında, terörist grup Ovacık ve Hozat ilçeleri arasındaki Yoğunçam köyü kırsalında tespit edildi. Bunun üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan destek istendi. Ardından Diyarbakır’dan havalanan F-16’lar, terörist grubun bulunduğu alanı ateş altına aldı. Hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi. Özel harekat birliklerinin, MİT ile koordineli olarak bölgedeki operasyonları sürüyor.

  • Balkaya Dağları emin ellerde
  • Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin Irak sınırında görev yapan askerler, teröristlerden tamamen temizlenen 2 bin 400 rakımlı Balkaya Dağları’nı didik didik tarıyor. Mehmetçik, üç kenarı uçurumdan oluşan ve metrelerce yükseklikteki dikit kayalarla çevrili yapıya sahip Balkayalar’da kurulan 5 üs bölgesi sayesinde 7 gün 24 saat sınırın güvenliğini gözetim altında tutuyor. Onlarca mağaraya düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar tonlarca mühimmat ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve yaşam gereçleri ele geçirildi.
#MİT
#Tunceli
#Operasyon
6 yıl önce