|

MİT üyesini deşifre eden Odatv haber müdürü ve muhabiri tutuklandı

Libya’da şehit olan MİT görevlisine ait bilgi ve fotoğrafları yayınlayan Odatv sitesi Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile haberi yapan Hülya Kılınç gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. MİT mensuplarını deşifre etmenin suç olduğu bilinmesine rağmen bu haberin neden yapıldığı merak konusu oldu. FETÖ’nün daha önce deşifre ettiği Mustafa Özer de, “Bir MİT mensubu deşifre edilince, iletişimde olduğu kişilerin can güvenliği tehlikeye girer” dedi.

Aybike Eroğlu
04:00 - 5/03/2020 Thursday
Güncelleme: 05:25 - 5/03/2020 Thursday
Yeni Şafak
Barış Terkoğlu
Barış Terkoğlu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Odatv’de 3 Mart 2020’de yayınlanan “Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber için soruşturma başlattı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarına yönelik gizli bilgi ve fotoğrafları haberleştiren muhabir Hülya Kılınç ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu gözaltına alındı. MİT Kanunu’nun 27. maddesinde; MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenlere 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası verileceği ifade ediliyor.

DEŞİFRE OLAN YALNIZ KALIR

7 Şubat MİT krizinde deşifre edilen MİT mensubu Mustafa Özer, “Bir MİT mensubu deşifre edilince, görevi nedeniyle iletişimde olduğu kişiler de deşifre olur. Bu kişilerin can güvenliği tehlikeye girer. Tüm aileniz toplumdan dışlanır, yakınlarınız işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Etrafınızda arkadaşım dostum diye gördüğünüz hiç kimse kalmaz. Deşifre olan istihbaratçı korkunç bir yalnızlığın içine itilir” diye konuştu.

KİMSE ES GEÇİLMESİN

Kendisini deşifre edenlerin ceza almadığını hatırlatan Özer, “Haberler yayınlandığında bizim görevimiz sürüyordu. Dağda olabilirdik, yurtdışında olabilirdik. Tesadüfen Türkiye’deydik. O dönem bunları kimse düşünmedi” dedi. Özer, “OdaTV keşke o haberi yapmasaydı. Bu haberin yapılması kanunen suç. Soruşturma zaten yapılması gereken bir şey. Daha önceki süreçte MİT mensuplarını deşifre edenler de es geçilmemeli” şeklinde konuştu.

CHP’li başkanın kızıymış


Hülya Kılınç’ın CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Bektaş Kılınç’ın kızı olduğu ortaya çıktı. Eski CHP milletvekili Eren Erdem, şehit MİT’çiyi deşifre ettiği gerekçesiyle gözaltına alınanları savundu. Erdem, Twitter hesabından “Odatv muhabiri ve aynı zamanda Manisa İl Başkan yardımcımızın kızı Hülya Kılınç an itibariyle yaşadığı Manisa’da İstanbul’a götürülmek üzere gözaltına alındı. Süreci takip ediyoruz. Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç gazetecidir. Bu haksız uygulama acilen son bulmalıdır” açıklamasında bulundu.

Haklarında tutuklanma kararı çıkarıldı

  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı.
  • Odatv'de yayınlanan bir haberle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve İstanbul adliyesine getirilen Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. Maddesi kapsamında tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.
  • Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de ifadesini aldığı şüpheliler Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç'ın tutuklanmasına karar verdi.
#Odatv
#Barış Terkoğlu
#Hülya Kılınç
#CHP
#Libya
4 years ago