|

Mücadelemiz değişmeyecek

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Celik, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt'u kabulünde açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:34 - 8/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Vezneciler'de gerçekleştirilen terör saldırısının, Türkiye'nin demokrasi, hukuk devleti ve toplumsal barışına dönük olduğunu belirten Çelik, “Türkiye, etrafımızdaki istikrarsızlıktan kaynaklanan PKK, IŞİD, DHKP-C, Suriye rejimi kaynaklı çok yönlü ve çok karmaşık bir terör saldırısıyla karşı karşıya” dedi. “Türkiye burada meşru güvenlik güçleriyle, hukuk devleti kuralları çerçevesinde demokrasisini ve hukuk devletini ve toplumsal barışını korumaktadır” ifadelerini kullanan Çelik, “Zaman zaman bunun bir iç savaş ya da iç çatışma olduğuna dair bazı değerlendirmeler duyuyoruz. Bu değerlendirmelerin hepsi yanlıştır. Olan biten şey meşru devlet güçlerinin terörle mücadelesidir” diye konuştu.



BEKLENTİ GERÇEKÇİ DEĞİL


Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çelik, geri kabul anlaşması ve vize serbestisi ile ilgili olarak sorulan bir soruya şu cevabı verdi: “Bizim şu aşamada terörle mücadele ile ilgili bu kadar gündemimiz varken, yoğun bir terör saldırısı ile karşı karşıyayken bizden terörle mücadele kapasitemizi düşürebileceğini düşündüğümüz herhangi bir değişikliğin beklenmesi gerçekçi değildir. Güvenlik hepimizin güvenliğidir. Bire bir anlaşması, vize serbestisi, gönüllü yerleştirme, geri kabul anlaşması hepsi birbirine bağlıdır. Bütün bu elementlerin beraberce hayata geçmesi gerekir. Türkiye bu bire bir anlaşması ile bütün bir bölgenin ve Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı tehdidi ortak akıl ve eylem planı ile yüksek bir başarı göstermiştir. Bunun taktir edilmesi gerekir. AB'nin bazı yetkililerinden bize karşı rekabetçi söylemler oluşmamalıdır. Beraberce oturacağız ve bunlarla ilgili yollar bulacağız. Bu yolları gerçekleştirmeye çalışacağız.”


#Ömer Celik
#Avrupa Konseyi
#Pedro Agramunt
8 yıl önce