|

Mücadelesi hayat kurtardı

İstanbul Vezneciler'de geçtiğimiz hafta Celal Ağa Oteli'nin önünde düzenlenen terör saldırısında, otelin mühürlenmesi için 10 yıl mücadele veren Gazi Doğan Yeni Şafak Gazetesi'ne konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:04 - 15/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Tarihi Acem Ağa Hamamı'nın büyük bir kısmının yıkılarak üzerine kaçak yollarla otel yapıldığını söyleyen Doğan, “Otel sahiplerinden tehdit almama rağmen 10 yıl boyunca mücadele ettim. Bu uğurda işimden oldum. Ama yine de yılmadım ve oteli mühürlettim. Bu sayede yüzlerce insanın hayatını kurtarmış oldum” dedi.


Celal Ağa Oteli'nin 2000 yılında yapımına başlandığını söyleyen Doğan, “Otel yapımına başlanmadan önce 650 yıllık tarihi hamama zarar verilmeyeceği söyledi. Ancak otelin yapımı bittiğinde hamamın büyük bir kısmı yıkılmıştı.



OTEL SAHİPLERİNDEN TEHDİT ALDIM


Yapılan bu tarihi yıkıma göz yummadığım için 2006 yılından itibaren mücadeleme başladım. Otelin kaçak olarak yapıldığını ve tarihi hamama zarar verdiğine yönelik çeşitli davalar açtım. Mücadelemde otel sahipleri Kalman Yüksel ve Celal Yüksel'den tehditler aldım. Bana 'Sen kim oluyorsun, cebinde bir çay paran yok kalkmışın bizimle uğraşıyorsun' dediler. Ben yine de olaydan vazgeçmedim” dedi.



#Celal Ağa Oteli
#Gazi Doğan
8 yıl önce