|

Müdür 'tape'den yatırım yapmış

Tekirdağ Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi’nin tapu müdürünü dinlettiği ve kişisel yatırım kararlarını buna göre aldığı aldığı ortaya çıktı. Polis memuru, A.T., "Seyfi'nin arsa aldığı süreçte tapu müdürü R.M’yi dinletmesi manidardır" şeklinde dilekçe verdi

Yeni Şafak
22:45 - 15/11/2014 السبت
Güncelleme: 23:00 - 14/11/2014 الجمعة
Yeni Şafak
İstanbul merkezli olmak üzere Edirne ve Tekirdağ İstihbaratı'na yapılan operasyonda ilginç ayrıntılar ortaya çıkarmaya devam ediyor. Tekirdağ Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi’nin başında olduğu yasa dışı dinleme ve görevi kötüye kullanma iddialarını içeren bir ihbar mektubunun 2013 yılının Haziran ayında yasadışı bir şekilde dinlenen 19 kişiye ve İçişleri Bakanlığı, TBMM Böcek Komisyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü ile BİMER’e gönderildiği ortaya çıktı. Seyfi hakkında başlatılan idari soruşturma ise kendisinden alınan bir parağraflık ifadenin ardından araştırmacı Emniyet Müdürü Ahmet Tatlıcı’nın yazdığı raporla kapatıldı. Raporda, ihbar mektubunun “kamu görevlisini karalama amacı güttüğü” öne sürüldü ve Seyfi hakkında ön inceleme, disiplin soruşturması veya idari yönden bir yaptırıma gerek olmadığı ifade edildi. Bu rapor 15 Temmuz 2013’te İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi. Emniyet ise mektubun “işleme konulmamasını” isteyerek Tekirdağ Valiliği’ne havale etti. İki gün sonra mektup işlemden kaldırıldı.

MAL VARLIĞI İNCELENİRSE GÖRÜLÜR

Ancak 17 Aralık darbe girişiminin ardından yargı ve emniyette “paralel yapı”ya yönelik tasfiyenin başlamasının ardından İstihbarat Müdürü Seyfi hakkındaki ihbar mektupları imzasız ve tarihsiz olmaktan çıktı. Artık Emniyet içindeki bu şebekeden bıkan polisler amirlerini kendi isimleri ve imzalarıyla şikayet etmeye başladı. O polislerden biri olan A.T. Mülkiye Müfettişliği'ne verdiği dilekçede kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan çok sayıda isim hakkında “Organize Suç Örgütü” iddiasıyla dinleme kararı alındığını belirterek, “Hilal Seyfi Müdür emlak işleri, altın gibi yatırım işlerine meraklı idi. Yatırım amaçlı Çerkezköy İlçesinde arsa satın aldığını duydum. Bu zaman aralığında Tapu Müdürü olan R.M’yi dinlemesi manidardır. Tapu müdürlüğü görevlilerinin dinlenilmesi sonucunda hiçbir suç unsuruna rastlanılmaması tesadüfi değildir. Müfettişliğinizce Halil Hilal Seyfi’nin mal varlığı incelenirse yukarıda dile getirdiğim iddiaların doğruluğu görülebilir.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HAYATA MERAKLIYDI

İstihbarat Müdürü Seyfi'nin, yanında çalışan memurların özel hayatına da meraklı olduğunu belirten A.T dilekçesinde: “Şahısların özel hayatları ile ilgili elde ettiği bilgileri üst makamlara bilgi notu şeklinde aktardığını düşünüyorum” dedi.

Binlerce kişi dinledik

 


Paralel yapının Edirne ve Tekirdağ ayağına yapılan operasyon kapsamında mahkeme sorgusu yapılan isimlerden olan 2009-2014 arasında Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Halil Hilal Seyfi mahkemedeki ifadesinde döneminde 2 bin 500 dinleme yapıldığını söyledi. Seyfi, “Benim dönemimde binlerce dinlemeye imza attım” diyerek kendisine yöneltilen bazı dinlemeleri hatırlayamayacağını söyledi.

İSTANBUL'A GÖNDERDİK

2012- 2013 Aralık ayına kadar Edirne İstihbarat Şube Müdürü olan Özgür Nikbay da dinlemelerde somut delil ve kuvvetli delil aramadıklarını söyledi. Görev süresince 600 civarında dinleme yaptığını aktaran Nikbay, aldıkları dinleme karar taleplerini İstanbul İstihbarat Şube’sine gönderdiklerini, bu nedenle taleplerin mahkemeye götürülme işleminin İstanbul İstihbarat’ta olduğunu söyledi.

IMEI BİZDE NORMAL

Edirne’de 2012 ve 2013 tarihleri arasında İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Ahmet Özdil de IMEI numarası ile dinlemenin kendileri için normal bir yol olduğunu söyledi. Telefonların IMEI numarasını verip isimleri savcı ve hakimden gizleyerek mahkemeden dinleme kararı alma uygulaması büyük sorunlara neden olmuştu. Öte yandan Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilen 17 polisten 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltında kimse kalmadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise, 9 polisin bırakılmalarına itiraz etti.

CİHAT ARPACIK - MUSTAFA SAİT ÖZKAN 

#Müdür 'tape'den
#yatırım
#yapmış
٪d سنوات قبل