|

Muhalifler sahaya indi

MHP’de genel başkanlık yarışı için adaylık çıkışlarını tamamlayan muhalif kanat sahaya indi. Muhalifler, adaylık açıklamalarının ardından ikinci safha olarak belirlenen “imza toplama” aşamasına geçti.

Yeni Şafak
10:14 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:24 - 3/12/2015 Perşembe
Diğer

Delegelerle daha önce kurulan temaslar doğrultusunda ilk imzalar toplanırken, muhalifler olağanüstü kongreyi martta gerçekleştirmek istiyor. Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderilecek ortak metnin içeriği de belli oldu. Metinde, tüzük değişikliği için toplanacak olağanüstü kurultayda delegelerin 20'de birinin talebiyle genel başkan seçiminin yapılması isteniyor.





Eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, eski TBMM Başkanvekili Koray Aydın ve eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın sürükleyici olduğu MHP içindeki muhalefet hareketi, adaylık açıklamalarının ardından ikinci safha olarak belirlenen “imza toplama" aşamasına geçti. Milliyet'te yer alan habere göre Oğan'ın bugün Anadolu illerine çıkarak delegelerle yüz yüze görüşmeler yapacağı, Akşener ve Aydın'ın ise önce bulundukları illerdeki delegelerle görüşmeler yürütüyor. Genel merkeze kongre çağrılarının ardından belli bir süre veren Akşener ve Aydın'ın da yollara düşerek delegeleri ikna etmeye çalışacakları, imza alınamazsa dahi muhalif kanadın neden bu talepte bulunduğu ve kongredeki oylamaya dönük düşüncelerini aktarma fırsatı yakalayacağı bildirildi.


#Meral Akşener
#Koray Aydın
#Sinan Oğan
#MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce