|

Muhalifler taarruzda 300 imza

MHP'de Bahçeli'yi devirmek için ilk başta tüzüğü değiştirmek isteyen muhalifler, ortak metinle imza topladıkları delegelerden gerekli karşılığı buldu. Akşener, Aydın ve Oğan'a 300 imzayla tüzük değiştirme yolu açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2015 Pazar
Güncelleme: 11:04 - 13/12/2015 Pazar
Yeni Şafak

MHP'de 1 Kasım seçimlerinde yaşanan hezimetin ardından olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin karşısına eski milletvekilleri Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan gibi üç iddialı isim çıktı. Muhalif kanadın ilk hedefi parti tüzüğünün değiştirilmesi. Çünkü tüzükteki 63. maddede “Olağanüstü kurultayda seçim yapılamaz" ibaresi yeralıyor. Muhalifler öncelikle tüzük değişikliği için olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Tek tek adaylıklarını açıklayan muhalifler, tek metin üzerinde delegelerden noter aracılığıyla bir süredir imza topluyor. Tüzük değişikliğinin olması için en az 249 delegenin imza vermesi gerekiyor. Muhalif kesim şu ana kadar 300'ün üzerinde imza topladıklarını iddia etti. Ancak muhalifler 300 imza ile Genel Merkez'e gitmek istemiyor. 15-20 gün içerisinde imza sayısını 500'e çıkarmayı hedefleyen muhalifler, Genel Merkez'e karşı psikolojik üstünlük elde etmek istiyor.



MHP'YE KAYYUM İHTİMALİ


Ancak Bahçeli, imza toplansa bile kurultay kararını parti MYK'sına bırakan tüzük nedeniyle direnmekte kararlı görünüyor. Buna göre MYK kararı olmadıkça MHP'de kurultay toplanamıyor. Bu ihtimale karşı Akşener, Aydın ve Oğan ortak hareket etmeye devam ederek hukuki yollara başvuracak. Bahçeli'ye karşı adaylardan Koray Aydın, aslolanın sandık olduğuna işaret ederek 'mahkeme kararı sonucu MHP'ye kayyum atanması' ihtimalini şu aşamada düşünmek bile istemediğini söyledi. Aydın, “Partiye bu kötülüğü yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Hele böyle travmatik bir dönemde bunu aklıma getirmek bile istemem" diye konuştu.



#Koray Aydın
#Meral Akşener
#mhp
#sinan oğan
8 yıl önce