|

Muhaliflerin B planı hazır

1 Kasım seçimlerinin ardından büyük bir oy kaybı yaşayarak 40 milletvekilini kaybeden MHP'de, seçimlerdeki başarısızlığın sebebini MHP lideri Devlet Bahçeli ve parti yönetimine bağlayan MHP'li muhalifler harekete geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:24 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Partide genel başkanlık yarışı başladı. Muhalifler kendine göre taktik izlerken, Bahçeli de gerekli tedbirleri aldı.



İMZA TOPLAYACAKLAR


Bahçeli'nin rakipleri Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener'in önce Genel Merkez'in olağanüstü kongre taleplerini dikkate alıp, Bahçeli'nin olağanüstü kongreye davet etmesini bekleyeceği iddia ediliyor. Eğer Bahçeli, bu çağrıları dikkate alıp partiyi olağanüstü kurultaya götürmezse muhalifler “B Planı”nı devreye sokacak. Muhalifler Türkiye'nin 81 ilini dolaşarak delegelerden olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlayacak.



TEK ADAY AKŞENER OLACAK


Yeterli imza toplandığı taktirde, muhaliflerin olağanüstü kurultayda tek aday üzerinde birleşeceği, o ismin de Akşener olacağı belirtiliyor. Ayrıca muhaliflerin, topladıkları imzaların geçersiz sayılabileceği endişesi ile gerekli olan imzanın üzerinde imza toplamaya çalışacağı belirtiliyor. Muhalifler, imzaların 500'e ulaşması halinde genel merkezin tüm savunma dayanaklarının sarsılacağını ve partide çözülme olacağını düşünüyor.



ÇAĞRILARA “VIZILTI” DİYOR


Muhalif kanadın tutumuna karşı taktik geliştiren Bahçeli'nin, muhaliflerin uğraşlarının boşa çıkacağı düşüncesinde olduğu konuşuluyor. Bahçeli'nin muhaliflerin partiyi olağanüstü kurultaya çağırmalarının kurultay tarihini değiştirmeyeceğini belirttiği, bu çağrıları 'vızıltı' olarak adlandırdığı dillendiriliyor.



YİNE İHRACA BAŞVURACAK


Bu arada Bahçeli'nin olağanüstü kurultay isteyen Akşener, Aydın ve Oğan hakkında parti politikalarına uymadıkları gerekçeleriyle ihraç istemiyle disiplin süreci başlatılacağı ifade ediliyor. Bahçeli, rakiplerini bu şekilde ekarte etmeyi planlıyor.




#1 Kasım seçimleri
#Sinan Oğan
#Koray Aydın
#Meral Akşener
8 yıl önce