|

Mültecileri gasp eden sahte polisler yakalandı

İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtarak yurda kaçak giren yada vizesi bittiği için kaçak durumdaki yabancı uyruklu kişileri sınırdışı etmemek vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 1 sahte polis kimliği, 1 kuru sıkı tabanca, mermiler, kelepçe ve telsiz ele geçirildi.

Yeni Şafak
12:02 - 21/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:08 - 21/10/2015 Çarşamba
DHA

155 polis imdat telefonu arayan bir kişi kendilerini polis olarak tanıtan iki kişinin Fatih bölgesinde rüşvet aldığı ihbarı yaptı. Bu ihbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şüphelilerin dolaştığı yerleri tespit etti. Genellikle Fatih Kızılelma Caddesi üzerinde dolaştıkları tespit edilen şüpheliler, önceki gün Fındıkzade semtinde gözaltına alındı.



YABANCI UYRUKLU KİŞİLERDEN PARA TOPLUYORLARMIŞ


Gasp Büro Amirliğine getirilen şüpheliler Ömer P.(41) ile Muhammet M.(26) 'in üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda bir adet sahte başkomiser kimliği, bir adet kuru sıkı tabanca, mermiler, telsiz ve 15 ayrı yabancı uyruklu kişiye ait bazı belgeler ele geçirildi. Soruşturma sonucunda şüphelilerin Türkiye'ye kaçak giren yada vizesi bittiği için kaçak duruma düşmüş kişilere kendilerini polis olarak tanıttıkları ve onları para karşılığında sınırdışı etmemek vaadiyle dolandırdıkları iddia edildi. Poliste yapılan sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen Ömer P., ve Muhammet M., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerden Ömer P., başka bir suçtan arandığı dosya nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#Fatih Kızılelma Caddesi
#İstanbul
#gasp
#sahte polis
#Fındıkzade
9 yıl önce