|

Mülteciye Komşudan bataklık zulü

Yunanistan’daki Lesvos Mülteci Kampı’nda yaşamaya çalışan sığınmacılar bataklığın içine kurulan çadırlarda hastalıklarla boğuşuyor. 1981'de AB Üyesi olan Yunanistan, mülteciler konusunda bir kez daha sınıfta kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:53 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Ülkelerindeki iç savaş ve çatışma ortamından kaçarak Yunanistan'ın Lesvos kampında yaşamını sürdürmeye çalışan sığınmacılar bataklık içine kurulan çadırlarda yaşamaya çalışıyor. Lesvos'ta bulunan Karatepe, Moria, Molyvos, Mytilene ve Skala kamplarında Suriye, Afgan, Irak ve Pakistanlı mülteciler bulunuyor.



SALGINLAR ARTIYOR


Yunanistan'ın Lesvos kampında bulunan mülteciler aynı zamanda tuvalet olarak kullandıkları bataklıklardan su ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalıyor.Yunanistan'ın mülteciler konusunda sınıfta kaldığını söyleyen Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Genel Başkanı Uğur Yıldırım, “Temiz su ihtiyaçlarını gideremediklerini, yıkanma ve temizlenme ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve günlerdir yollarda oldukları için salgın hastalıkların yayılıyor. Bu tip kamplar Avrupalı devletler tarafından resmi kamp olarak kabul edilmedikleri için hiçbir insani yardım örgütü de yardım yapmıyor” dedi.





YARDIM YAPMAZSANIZ GİDERLER


Kamplarda kalan mültecilere yardım etmek isteyen kuruluşlara suçlu muamelesi yapıldığını belirten Yıldırım, “Kamplara giden gönüllü yardım kuruluşlarına, “Siz mültecilere yardım etmeye gelmezseniz biz de buradaki mültecilerle uğraşmak zorunda kalmayız ve onlarda buradan çekip giderler mesajı veriliyor” ifadelerini kullandı. Kamplarda toplam 135 bin mülteci kalıyor ve her gün 3 bin yeni mülteci geliyor.


#Lesvos kampı
#mülteciler
#Lesvos Mülteci Kampı
#Yunanistan’
8 yıl önce