|

Mumcu ve Ağar ifadeye çağrıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 27 Nisan e-muhtırasına ilişkin soruşturma kapsamında, eski İçişleri Bakanı Ağar ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Mumcu’yu tanık sıfatıyla ifadeye çağırdı

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:22 - 21/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, “27 Nisan e-muhtırası”na ilişkin soruşturma kapsamında, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, “tanık” sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Selda Binboğa Kurtuluş, “27 Nisan e-muhtırası”na ilişkin soruşturma kapsamında bilgisine başvurulan eski DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın ifadesi kapsamında, Ağar ve Mumcu'nun bilgisine başvuracak.



ÇEVİK BAŞVURDU


Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 12 Eylül darbesi, 28 Şubat ve 27 Nisan açıklamasının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.Çevik, soruşturma başlatıldıktan 3 yıl sonra, 5 Haziran 2015'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ifade vermişti. 14 Aralık 2015'te, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, “şüpheli” sıfatıyla Fenerbahçe Orduevindeki ikametgahında talimatla savunması alınmıştı. Büyükanıt, yazılı savunmasında, “basın açıklamasını kendisinin kaleme aldığını, TSK içindeki hiçbir personelin katkısının bulunmadığını ve yayınlanıncaya kadar da bilgisinin olmadığını” belirtmişti.



BÜYÜKANIT YAZILI İFADE VERMİŞTİ


TSK İç Hizmet Kanun ve Yönetmeliği'nin, TSK'nın görevlerini belirleyen hükümleri çerçevesinde hareket edildiğini ileri süren Büyükanıt, “Bir kısım çevrelerce iddia edildiği şekliyle, kesinlikle yürütme organına yönlendirilmiş bir muhtıra veya Anayasamızla teminat altına alınmış anayasal düzenimize yönelik bir girişim değildir. Askeri darbe şeklindeki nitelendirmeyi kesinlikle kabul etmem olanaksızdır” ifadelerine yer vermişti.


#27 Nisan e-muhtırası
#Selda Binboğa
8 yıl önce