|

Münbiç zirvesi

ABD Başkanı Trump, Helsinki’de Rusya lideri Putin ile buluşmasından önce Başkan Erdoğan ile telefonda görüştü. Görüşmede Münbiç’teki ortak yol haritasının uygulanması, Suriye krizinin çözümü ve Türkiye-ABD arasında FETÖ gibi adli konular ele alındı. İki lider işbirliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2018 Salı
Güncelleme: 02:26 - 17/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Trump telefonda Başkan Erdoğan ile telefonda görüştü.
Trump telefonda Başkan Erdoğan ile telefonda görüştü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden, Erdoğan ile Trump arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin basın açıklaması yapıldı. Buna göre, görüşmede, Brüksel'deki NATO zirvesinde ele alınan konuların takibinin önemine değinen iki lider, Suriye'deki gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulundu.

MÜNBİÇ DETAYI

Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in Helsinki'de yapacakları görüşmenin önemine işaretle başarı dileklerini ifade etti. Görüşmede, Münbiç konusundaki ortak yol haritasının uygulanmasının, Suriye meselesinin çözümü için iş birliğine önemli bir katkı sağlayacağı vurgulandı. Türkiye-ABD arasındaki adli konulara da değinilen görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, ikili iş birliğini her alanda daha da geliştirme kararlılıklarını teyit etti.


S-400 almayın ‘Patriot’ verelim!

Reuters haber ajansı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, S-400'lerin alternatifi olarak Patriot hava savunma sistemleri satmak için Türkiye ile müzakere yaptığını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Siyasi ve Askeri İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Müsteşar Yardımcısı Vekili Büyükelçi Tina Kaidanow, Türkiye'nin hâlihazırda Rusya ile anlaşmaya vardığı S-400 hava savunma sistemlerine alternatif olarak, ülkeye satmak istedikleri Patriot hava sistemleri konusunda müzakere yürütüldüğünü söyledi.

TÜRKİYE’Yİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

ABD'li Büyükelçi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye Patriot'larla ilgili ikna etmeye çalıştığını da ekledi. Bununla birlikte Kaidanow, iki ülkenin heyetlerinin Farnborough'da görüşüp görüşmediğine dair konuşmadı. Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemini alma adımı, ABD ve NATO ülkelerinin tepkisine neden olmuştu. Başkan Erdoğan’ın Trump’la görüşmesi sonrası konunun gündeme gelmesi dikkat çekti.

#Başkan Erdoğan
#Donald Trump
#Patriot
#Münbiç
6 yıl önce
default-profile-img