|

Murat Hazinedar'dan Odatv'ye yanıt

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar odatv.com sitesinde dün çıkan bir haberde Beşiktaş Belediye Başkanı olmadan önce yılda sadece 21.000 TL vergi veren bir avukat iken, göreve geldikten bir yıl sonra, Beşiktaş'ta 5 milyon TL'ye villa aldığı iddiasına cevap verdi.

Yeni Şafak
12:03 - 22/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:38 - 22/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, odatv.com sitesinde yer alan, kendisiyle ilgili haber hakkında açıklama yaptı. Söz konusu sitede dün çıkan bir haberde Beşiktaş Belediye Başkanı olmadan önce yılda sadece 21.000 TL vergi veren bir avukat iken, göreve geldikten bir yıl sonra, Beşiktaş'ta 5 milyon TL'ye villa aldığı iddi edilmişti. Hazinedar açıklamasında haberde görevini kötüye kullanarak, haksız zenginleştiğim, yani yolsuzluk yaptığı izlenimi oluşturulmak istendiğini söyledi.



52 milyon 300 bin TL tutarında mal beyanı


30 Mart 2014 tarihinde, Beşiktaş Belediye Başkanı seçildikten sonra, yasa gereği, Beşiktaş Kaymakamlığına kendisi ve eşi adına mal beyanında bulun

duğunu belirten Hazinedar çeşitli kalemlerden oluşan toplamda

52 milyon 300 bin TL tutarında mal beyanında bulunduğunu hatırlattı.



Evin parası nereden geldi?


Eylül 2014'de, Ordu ve Giresun'da araç muayenesi yapan, eşi ile ortağı olduğu “ ORGİ Taşıt Muayene “ firmasının tamamı, Alman-İngiliz – Türk ortaklığı olan TÜVTÜRK'e 17 milyon dolara satıldığını söyleyen Hazinedar buradan gelen para ile 8 nisan 2015 tarihinde, Beşiktaş'ta S.Ç, Y.E ve K.E adlı şahıslardan, toplam 5 milyon 350 bin TL'ye 630 metrekare arsa ve 570 metrekare kagir bir ev satın aldığını belirtti. Hazinedar alım sonrasında, mal varlığındaki değişimi, derhal Beşiktaş Kaymakamlığına bildirdiğini vurguladı.



"Cevap hakkı ilkesini ayaklar altına aldılar
"


Haberin kötü niyetle yapıldığını belirte Hazinedar "Eğer haber öncesi beni arasaydı, onlara bu gerçekleri belgeleriyle tek tek anlatırdım. Ancak, amaçları akıllarınca şahsımı ve mensubu bulunduğum siyasi kurumu karalamak olan bu kişiler, benim paramın kaynağını ve varlıklı olduğumu çok iyi bildikleri için, bunu yapmayarak, en temel gazetecilik ilkesini, cevap hakkı ilkesini ayaklar altına aldılar. Herkes şunu çok iyi bilsin ki, “ Bana itibar suikastı yapmaya çalışanlar, amaçlarına asla ulaşamayacak “ dedi.



İşte Hazinedar'ın mal beyanları:

















#Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar
#odatv.com
#Murazt Hazinedar'dan Odatv'ye yanıt
9 yıl önce