|

Murat Karayalçın’dan sitemli veda

CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın Aralık ayında yapılacak başkanlık seçiminde aday olmayacağını açıkladı. Karayalçın "Zaten buraya gelirken de bir talepte bulunmamıştım. Benim talebim başka idi. Ankara'dan milletvekili olmak istiyordum" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:19 - 24/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:19 - 24/12/2015 Perşembe
IHA

Şişhane'deki CHP İstanbul İl Binası'nda yapılan basın açıklamasında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Aralık ayında yapılacak olan İstanbul İl Başkanlı seçiminde aday olmayacağını açıkladı. Karayalçın, “Benim görevimi sürdürmem için bir neden bulunmamakta. O yüzden İl Başkanlığı için adaylığımı koymuyorum" dedi.



Toplantıda bir gazetecinin yeniden aday olacak mısınız sorusuna cevaben Karayalçın, “İkisi genel seçim, üçü de parti içi seçim olmak üzere beş seçim yaptık. Ben Sosyal Demokratik Halkçı Partinin genel başkanlığını yapmış bir siyasetçiyim. Hayatım da 1 yıl içinde hiçbir zaman 5 seçim yaşamadım. Böyle yoğun bir seçim yaşıyorum. Ama bu nedenden dolayı bırakıyor değilim. Yorgunum gerekçesiyle diye bırakıyor değilim. Yorgun olmadığımı çok büyük bir enerjiyle, coşkuyla görevimi yaptım. Asla yorulmadım. Arkadaşlarımın yardımlarıyla, katkılarıyla görevimin gereğini yerine getirdiğimi sanıyorum. Ama bu bir görevdi, görevlendirilmiştim. Görevimi tamamladım. Şimdi çok sayıda arkadaşımız İL Başkanlığına adaylığını koymakta. Benim görevimi sürdürmem için bir neden bulunmamakta. O yüzden İl Başkanlığı için adaylığımı koymuyorum" dedi.



“Milletvekili olmak istiyordum"


Parti içerisinde her hangi bir görev talebiniz var mı sorusuna Karayalçın, “Benim herhangi bir görev talebim yok. Zaten buraya gelirken de bir talepte bulunmamıştım. Benim talebim başka idi. Ankara'dan milletvekili olmak istiyordum. Milletvekilleri seçimlerinde ön seçime katılmak arzusundaydım. Sayın genel başkanımız böyle bir görevlendirmede bulundu. Bunun gereğini yerine getirdim. Bundan sonrası içinde böyle bir talebim yok. Bir görev çıkarsa, görev verilirse, yapacağımı düşündüğüm bir görev olursa talip olurum ya da verilen görevin gereğini yerine getiririm" şeklinde yanıtladı.



Basın açıklaması sonrası salondakilerle vedalaşan Karayalçın daha sonra salondan ayrıldı.

#CHP İstanbul İl Başkanı ​Murat Karayalçın
#Murat Karayalçın
#İstanbul
8 yıl önce