|

Müslim aklını başına alsın

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, PYD lideri Müslim’in Türkiye’ye yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi: Aklını başına almaya davet ediyorum. Türkiye’nin iradesinden ve kararlılığından şüphe ederse kendisi için iyi olmaz. Bizim PYD’ye verdiğimiz mesaj açıktır.

Yeni Şafak
07:00 - 16/10/2015 Cuma
Güncelleme: 00:41 - 16/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile görüştü, ortak basın toplantısı düzenledi.


Rusya'nın Suriye'de muhaliflere yönelik saldırılarına ilişkin soru üzerine Sinirlioğlu, Suriye ve Irak'taki önceliğin ülkelerin toprak bütünlüğünün korunması ve bir an önce istikrara kavuşmaları olduğunu söyledi. Suriye'de siyasi değişim için Cenevre 1 Bildirisi'nin esas olduğunu vurgulayan Sinirlioğlu, “Eğer Beşşar Esed'in tekrar otoritesini kurabileceği ve Suriye'nin istikrara kavuşacağını düşünenler hayal içindedir” dedi.



RUSYA YANLIŞIN İÇİNDE


Sinirlioğlu, “Rusya büyük bir yanlışın içindedir. Rusya yaptığıyla Suriye'nin geçiş dönemini, Suriye'nin içinde bulunduğu bu kargaşadan çıkması ihtimalini, imkanını geciktirmekten başka bir yarar getirmeyecektir. Suriye muhalefetinin meşru taleplerini sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.



CEZASIZ KALMAZ


Sinirlioğlu, PYD lideri Salih Müslim'in “Türkiye'ye karşı kendilerini savunacaklarına” ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: “Salih Müslim'i aklı selime, aklını başına almaya davet ediyorum. Türkiye'nin iradesinden ve kararlığından şüphe ederse kendisi için iyi olmaz. Türkiye terörle mücadele etmektedir. Bu terörle mücadeledeki kararlığını kimse sınamaya kalkmamalıdır. Bizim PYD'ye verdiğimiz mesaj açıktır. Türkiye'ye dönük herhangi bir harekete tevessül ettikleri takdirde gereken ceza tereddütsüz verilecektir.”



Esed konusunda mutabıkız


Konuk bakan el-Cubeyr ise Rusya'nın Suriye'ye müdahalesinin ardından, bundan sonra Suudi Arabistan ve Türkiye'nin atacağı adımlarının ne olacağı yönündeki bir soruyu, “Suudi Arabistan ve Türkiye özellikle Suriye muhalefetinin desteklenmesi konusunda mutabıktır” diye yanıtladı. Cubeyr, “Kesinlikle Beşşar Esed'in Suriye'de rolü olmaması konusunda mutabıkız" diye konuştu.


#Feridun Sinirlioğlu
#Suudi Arabistan
#Adil el-Cubeyr
9 yıl önce