|

Müslüm Gündüz ifade verdi

Aczimendi lideri Müslüm Gündüz, Fransa'daki Charlie Hebdo dergisine saldıranları övücü nitelikte tweet attığı iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Yeni Şafak
17:12 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:16 - 7/05/2015 Perşembe
AA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na, kendisi gibi cübbe giyip asa taşıyan kişilerle gelen Gündüz'ün, hakkında yapılan suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheli olarak ifadesi alındı.



Daha sonra adliyeden ayrılan Gündüz, gazetecilere, "Fransa'daki Kouachi kardeşler için çağrıldım. Onları methedici şeyler yazmışım Twitter'da. Birisi de şikayetçi olmuş, onun için geldim" dedi.



Gündüz'ün, Fransa'da yayın yapan Charlie Hebdo dergisine 7 Ocak'ta silahlı saldırı gerçekleştirdikten sonra öldürülen Said ve Cherif Kouachi kardeşler için gıyabi cenaze namazı kıldıkları bir fotoğrafı, "Fransa'da şehit düşen Kuaşi kardeşler ve yardımcısı için İstanbul Aczimendi dergahında kılınan cenaze namazı" ifadesiyle 10 Ocak'ta Twitter'dan paylaşması nedeniyle savcılığa çağrıldığı öğrenildi.



Başsavcılık, söz konusu tweeti paylaşan Gündüz hakkında "suç ve suçluyu övme"den soruşturma yürütüyor.



#müslüm gündüz
#müslüm gündüz ifade verdi
#gündüz
9 yıl önce