|

Müslümanları bölme planı

Berlin, önümüzdeki ay gerçekleşecek İslam Konferansı ile İslam'ı kontrol altına almayı hedefliyor. Ülkedeki Müslümanlar üzerinde başta Türkiye diğer ülkelerin etkisini azaltmayı amaçlayan Almanya, bu amaçla paralel dernekler kurdu. Bu derneklerin bütçeleri de resmi olarak bakanlık tarafından ödenmeye başlandı.

Yasemin Asan
04:00 - 8/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:19 - 8/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Almanya'nın "Almanya'ya ait olan” yeni bir İslam tanımı yapacağı ifade ediliyor.
Almanya'nın "Almanya'ya ait olan” yeni bir İslam tanımı yapacağı ifade ediliyor.

Almanya, Kasım ayında İslam Konferansını yapmayı planlıyor. İslam Konferansı ile Almanya'daki Müslümanların "Almanya'ya ait olan” yeni bir İslam tanımı yapılacağı ifade ediliyor. Almanya, bu şekilde İslam’ı kontrol altında tutmayı istiyor. Bu konferans ile Almanya'da yaşayan Müslümanlar üzerinde başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerin etkisinin azaltılması amaçlanıyor.

FETÖ’YÜ MUHATAP ALIYOR

Almanya, Türkiye ile bağı bulunan her türlü derneği, dini kuruluşu ve STK’ları güvenlik tehdidi olarak görüyor. Bu kuruluşları durdurmanın Türkiye’yi durdurmak ile eşdeğer olarak gören Almanya, terör örgütü FETÖ gibi Türkiye düşmanlarını muhatap alıyor. Almanlar, Erdoğan seçmeni ve Türkiye sevdalısı kişi ve kurumları güvenlik tehdidi olarak algılıyor.

  • PARALEL DERNEKLER KURULDU
  • Almanya’da son dönemde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) ve Türkiye ile bağı bulunan diğer kuruluşlara karşı paralel gençlik, akademisyen, sosyal işler ve manevi rehberlik ile kadın dernekleri kuruldu. Bu dernekler ile Türkiye etkisini kırmayı ve sözde Alman İslam’ını oluşturmayı planlıyorlar.

HER CUMA PARALEL HUTBE

Al Hambra Gesellschaft (El Hamra Topluluğu) her hafta paralel cuma hutbesi yayınlıyor. Paralel hutbe ile Türkiye’den uzaklaşmayı bilinç altına yerleştiriyorlar. “Sozialdienst muslimischer Frauen SmF e.V." (Müslüman Kadınlar Sosyal Hizmetleri Derneği) kadınlara ve mültecilere yönelik proje gerçekleştiriyor. Muslimisches Jugendwerk e.V.( Müslüman Gençlik Kurumu Derneği) Müslüman geçlere hitap ediyor. Kiliseler, gizliden gizliye bu dernekleri desteklerken, medya organları da bunları parlatan haberler yapıyor. Alman medyası bu paralel dernekleri şirin ve doğru adres olarak lanse ediliyor. Paralel derneklerin bütçeleri devlet tarafından ödeniyor. Alhambra Gesellschaft ve Sozialdienst muslimischer Frauen SmF ile Muslimisches Jugendwerk e.V. dernekleri Federal Aile, Kadın ve Gençlik Bakanlığı tarafından fonlanıyor. 900 camisi bulunan DİTİB'e ise hiçbir destek verilmiyor. DİTİB'in camilerinde görev yapan imamlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından atanıyor. Düzenlenecek olan İslam Konferansı'nda da, bu tip paralel derneklerin ön planda olacağı tahmin ediliyor.

ERDOĞAN, MERKEL’E İLETECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu ayın sonunda Almanya’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek. Başkan Erdoğan'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde de bu konferansı gündeme getireceği belirtiliyor.

#İslamiyet
#müslümanlık
6 yıl önce