|

Müslüm’ü istedik

Prag’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan PKK’lı Salih Müslüm, soluğu Almanya’da aldı. Berlin’de PKK mitingine katılan Müslüm’ün Almanya’dan iadesi istendi. FETÖ’cü ve PKK’lı teröristlere kucak açan Almanya’nın ne tavır sergileyeceği merak konusu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 08:17 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Terörist Salih Müslüm, Cumartesi günü Berlin’de YPG/PKK yandaşlarının düzenlediği mitinge katılmıştı.
Terörist Salih Müslüm, Cumartesi günü Berlin’de YPG/PKK yandaşlarının düzenlediği mitinge katılmıştı.

Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alındıktan sonra 27 Şubat’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Salih Müslüm, Almanya’nın başkenti Berlin’de ortaya çıkmıştı. Müslüm, YPG/PKK yandaşlarının düzenlediği mitinge katılarak konuşma yapmıştı. Türkiye, terörist Salih Müslüm’e kucak açan Almanya’dan geçici tutuklama ve iade talebinde bulundu.

GEÇİCİ TUTUKLAMA TALEBİ İLETİLDİ

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 13 Mart 2016’da Ankara’da Kızılay Güvenpark’ta 36 kişinin hayatını kaybedip 349 kişinin yaralandığı bombalı saldırının sanıklarından Müslüm’ün iadesine ilişkin Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne müzekkere yazılması kararını Alman yetkililere iletti. Cuma günü iletilen mahkeme kararında Müslüm’ün geçici tutuklanması ve iadesi istendi.

ALMANYA'NIN TAVRI MERAK EDİLİYOR

FETÖ’cü ve PKK’lı teröristlere kucak açan Almanya’nın, Salih Müslüm'ün iadesinin istenmesinin ardından ne tavır takınacağı merak ediliyor. PKK'lıların üssü haline gelen ülkede, terör yandaşları özgürce miting ve eylemler düzenleyip yürüyüşler organize edebiliyor. En son Cumartesi Berlin'de düzenlenen ve Müslüm'ün de katıldığı PKK mitinginde Öcalan posterleri açılmış, Alman polisi herhangi bir müdahalede bulunmamıştı.


Peşini bırakmayacağız

AK Parti Genel Merkezi önünde gündeme ilişkin soruları cevaplayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Salih Müslim'in Almanya'dan iadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Müslüm'ün iade talebinin bugün Almanya'da yapacağı görüşmede de göndeme geleceğini belirten Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Yarın (bugün) Sigmar Gabriel ile Almanya’da 14.30 gibi buluşacağız, görüşmelerimizde de gündeme getireceğiz. Bu çabalarımız Çekya ya da Almanya ile sınırlı değildir. Nereye giderse gitsin peşindeyiz. Türkiye’deki terör saldırılarının sorumlusu olarak tutuklama kararı var. Artık ona da rahat yok.”

Salih Müslüm’ün nerede olduğunun sorulması üzerine Çavuşoğlu, “En son Almanya’da görüldü biliyorsunuz. Bir gün önce orada olacağının bilgisini aldık. Çekya’da AB dışına çıkamaz kararı vardı. AB içinde herhangi bir ülkeye rahatça gidebiliyor. Yarın görüşmeden önce bu bilgi bizde olur ki, ona göre konuyu değerlendiririz” dedi.

#Almanya
#PKK
#Salih Müslüm
6 yıl önce