|

Namibya’ya Türkiye şefkati

Almanya’nın soykırım gerçekleştirdiği Namibya’ya Türkiye’den yardımlar artıyor. Çok sayıda projeyi hayata geçiren TİKA, bu kez San Topluluğu için kalkınma programı başlattı.

Yeni Şafak
04:00 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:18 - 9/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Almanya'nın 1904-1907 yılları arasında soykırım gerçekleştirdiği Namibya'ya Türkiye'den yardım eli uzandı. Namibya'da çeşitli kesimlere yardım ulaştıran Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), San Topluluğu için Kırsal Kalkınma Programı başlattı. San Topluluğu'na yönelik program kapsamında, ülkenin Tsumkwe şehri kırsalında kamplarda yaşayan Sanlara, gıda, giysi ulaştırıldı. İnsani yardımlarla birlikte gelir getirici projelerin geliştirilmesi hedefleniyor. 2015 sonunda Namibyalı Müslümanların ilk ibadethanesi olan Soweto Mescidine tadilat ve donanım desteğinde bulunan TİKA, şiddet mağduru kadınların ve kimsesiz çocukların kaldığı sığınma evlerine donanım yardımı yaptı.





İLK İBADETHANEYE TADİLAT


Kısa süre önce 400 kişinin okuduğu William Bockard İlkokulu'na bilgisayar sınıfı kurulmasının yanı sıra, Okahandja bölgesindeki yetim ve özürlü çocuklara tekerlekli sandalye, gıda ve bakım malzemelerinden oluşan insani yardımlar ulaştırıldı. Doğu Tsumkwe Sanları Geleneksel Şefi Bobo, TİKA ve Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.



#Soykırım
#Namibya
#TİKA
8 yıl önce