|

Nazlıaka bütçe dengesini bozdu

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Atatürk posteri krizi sonrası CHP’den ihraç edilmesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki dengeleri de altüst etti.

Yeni Şafak
08:36 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 06:39 - 18/03/2016 Cuma
Diğer

Milletvekili sayısındaki değişiklik nedeniyle CHP'nin Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki 9 üye sayısı yeniden hesaplanarak bir üye düşürüldü. CHP'nin üyeliği MHP'ye verildi.



TBMM Başkanlığı, Nazlıaka'nın CHP'den ihraç edilmesinin ardından bu değişimin Meclis ihtisas komisyonları üzerindeki dengeleri nasıl etkilediğini yeniden hesapladı. Yapılan işlemlerde sadece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki dengelerin değiştiği belirlendi. 25 AK Parti, 9 CHP, 4 HDP ve 2 MHP'nin üyesi bulunan Bütçe Komisyonu'nda Nazlıaka'nın ihracıyla CHP'nin temsil oranının değişmesi zorunluluğu ortaya çıktı.



Milliyet'te yer alan habere göre bu doğrultuda yapılan hesaplamalarda 9 üyesi bulunan CHP'nin bir üyeliğinin düşürülmesi kararlaştırıldı. Bu üyelik ise komisyonda 2 üye ile temsil edilen MHP'ye verildi. 1 üyeliğin düştüğüne ilişkin yazıyı CHP'ye gönderen TBMM Başkanlığı, CHP'den düşürülecek isme ilişkin cevap geldikten sonra MHP'den de yeni bir isim bildirmelerini isteyecek.

#Plan ve Bütçe Komisyonu
#TBMM Başkanlığı
#Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka
#Aylin Nazlıaka
8 yıl önce