|

'Ne yaptıysak mülteciler gitmiyor' diyen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Fazlasını da yapacağım

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mültecilerin şehri terk etmesi için kentte yaşayan yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam yapacağına yönelik sözlerini savundu. Özcan, "Tepki alsam da umursamayacağım. Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım. Ben dediklerimin arkasındayım" dedi.

13:50 - 27/07/2021 Salı
Güncelleme: 14:11 - 27/07/2021 Salı
Diğer
Tanju Özcan
Tanju Özcan

Yerel seçimler öncesi ‘Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz’ diyen, belediye başkanlığını kazandıktan sonra ilk ırkçı ‘hizmeti’ni Suriyelilere verilen yemeği keserek yapan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son olarak kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağını açıklamıştı.

"DAHA FAZLASINI YAPACAĞIM"

Özcan, HaberTürk yayınında bu sözlerinin arkasında durdu. Tepkileri umursamayacağını söyleyen CHP'li başkan,
"Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım"
dedi.

CHP'DEN TEPKİ YOK

Katıldığı yayında, "Başka yol üretemez misiniz, başka yol yok mu?" ve "Partinizden tepki aldınız mı?" sorularına yanıt veren Özcan,
"Ben dediklerimin arkasındayım. Bedel ödenmesi gerekiyorsa, bu bedeli ödemeye hazırım. Asla geri adım atmam. Bundan sonra yapmam gerekeni yaparım. Partim bu çizgimi biliyor. Alsam da onu da umursamayacağım"
ifadelerini kullandı.


TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ?

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi'nin toplantı salonunda yabancı uyruklulara belediyeden yapılan yardımları kestiklerini anımsatarak,
“Yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorsun gitmiyorlar. Bundan sonra yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta Belediye Meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa su fiyatlarına ve katı atık ücretlerine başta olmak üzere farklı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu, aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat da katı atık vergisine zam yapacağız”
demişti.

#chp
#bolu belediye başkanı
#tanju özcan
#mülteci
#ırkçı
#su
#fatura
#zam
3 yıl önce