|

Nerede olursa olsun darbeye karşıyız

Amarika'ya Venezuela mesajı veren Erdoğan, "Demokrasiye inanmış Cumhurbaşkanı olarak tüm ekibimle dünyanın neresinde olursa olsun, nerede bir darbe girişimi varsa ayırt etmeksizin biz hepsinin karşısındayız" dedi.

Fazlı Şahan
04:00 - 25/01/2019 Cuma
Güncelleme: 00:39 - 25/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu oyunun ‘milli harita’ olarak bildiği Kara Harp Okulu HGM Atlas ve HGM Küre uygulamalarının tanıtım töreninde konuştu. Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

Suriye'deki operasyonlarımızın amacı kendi sınırlarımızı güvence altına almanın yanı sıra oradaki insanların huzurunu sağlamaktır. Bizim Suriye'de işgal diye bir derdimiz yok. Bize vatan topraklarımız yeter. Topraklarımıza en ufak parselizasyona müsaade etmeyiz. Açık söylüyorum, Suriye'de insani amaçlarla bulunan tek ülke Türkiye'dir. Tüm ülkelerin ajandalarında başka projeler vardır.


ISRARLA ÜZERİNDE DURMALIYIZ

Açık konuşmak lazım, Türkiye’nin son 5-6 yılda başına gelen her hadise, ülkemizi tökezletip düşürme projesinin birer parçasıdır. Avrupa Birliği süreci budur, şu anda Suriye’de yaşanan olaylardaki durum budur. İşte 1998, Suriye’yle Türkiye arasında bir Adana Mutabakatı imzalanmıştır, bunun altında bir yerde bölücü terör örgütünün bize teslimi yatıyordu. Sayın Putin’le de yaptığımız görüşmelerle bu Adana Mutabakatı'nın yeniden gündeme gelmesi, bunun üzerinde ısrarlı bir şekilde durmamızın gerekliliğini daha iyi anlıyoruz.

VENEZUELA MESAJI

Bizim 15 Temmuz’da başımıza geldi, devlete bir darbe girişimi. Biz demokrasiye inanmış bir ülke olarak, demokrasiye inanmış bir Cumhurbaşkanı olarak, tüm heyetimle, tüm ekibimle, dünyanın neresinde olursa olsun nerede bir darbe girişimi varsa ayırt etmeksizin biz hepsinin karşısındayız, zira sandıktan gelene herkes saygı duymak zorundadır.

  • Haritada yerli ve milli dönem
  • Erdoğan, hizmete alınan HGM Atlas ve HGM Küre uygulamalarına da değindi. Uygulama ile harita alanında dışa bağımlılığın ortadan kalkacağına işaret eden Erdoğan, “Gerek Küre gerekse Atlas, bize ülkemizin en ince noktalarına varıncaya kadar her şeyi gösteriyor. Bugünden sonra sonra ihtiyaç duyulan coğrafi verinin temini, bilgi ithaline gerek kalmaksızın yerli ve milli imkanlarla sağlanacak” dedi. HGM Atlas ve HGM Küre uygulamalarıyla harita alanında dışa bağımlılık ortadan kalkarken, ihtiyaç duyulan coğrafi verinin temini, bilgi ithaline gerek kalmaksızın yerli ve milli imkanlarla sağlanacak. Yerli ve milli uygulamayla kullanıcılar eczane, okul, kamu binası, otobüs durağı gibi sıkça ihtiyaç duyulan adreslere de ulaşabilecek, yer arama, yol tarifi imkanlarından faydalanabilecek. Uygulamalarla, benzer yabancı uygulamalar vasıtasıyla kişisel verilerin toplanması faaliyetlerinin de önüne geçilecek.
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kara Harp Okulu
#HGM Atlas
#HGM Küre
5 yıl önce