|

Normalleşme Mart’ta başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Kovid-19 normalleşme takvimini açıkladı. Buna göre iller önce risk seviyesine göre 4 gruba ayrılacak. Düşük riskli illerde Mart başından itibaren kısıtlamalar gevşetilecek. İller vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 grupta sınıflandırılacak. Normalleşme takvimi bu sınıflandırmaya göre yürütülecek. Hafta sonu dahil sokağa çıkma kısıtlamaları, illerin risk durumuna göre Mart başından itibaren kademeli şekilde kaldırılacak. Esnafı rahatlatacak adımlar için de düğmeye basıldı. Restoran, kafe ve kıraathane gibi işletmelerin normalleşme yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Eğitimde ise vaka sayısına göre il il değerlendirme yapılıp, düşük riskli illerde yüz yüze eğitime geçilmesi planlanıyor.

00:00 - 18/02/2021 Perşembe
Güncelleme: 01:18 - 18/02/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayı başı itibari ile kademeli normalleşme sürecini başlatacaklarını söyledi. K
abine Toplantısı sonrası Kovid-19’a karşı alınan yeni kararları açıklayan Erdoğan, illerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli
olarak 4 grupta sınıflandırılacağını kaydetti.


Normalleşme takviminin bu sınıflandırmaya göre yürütüleceğini belirten Erdoğan şöyle devam etti:

ESNAF RAHATLAYACAK

  • Özellikle salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan
    restoran, kafe kıraathane ve benzeri esnaflarımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.
Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu da yine illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir.
Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.
#Normalleşme
#Mart
#Kabine
3 yıl önce