|

Nükhet Hotar DEÜ Rektörü oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altı üniversiteye rektör atadı. Bunların arasında Dokuz Eylül Üniversitesine (DEÜ) atanan AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da bulunuyor.

Yeni Şafak
15:23 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 15:31 - 15/07/2018 Pazar
Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar
Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altı üniversiteye rektör atadı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atamalara göre Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar getirildi.

Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar kimdir?

Fatma Seniha Nükhet Hotar, 25 Ekim 1961 yılında Malatya’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olduktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümünde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Üyeliği, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı, Türkiye-AB İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

AK Parti İzmir Milletvekili seçilen Hotar, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

İngilizce bilen Fatma Seniha Nükhet Hotar, evli ve bir çocuk annesi.

Hotar: Büyük gurur duydum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğüne atadığı Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Mezun olduğum, uzun süre görev yaptığım kendi üniversitemde rektör olarak görev yapacak olmaktan büyük gurur duydum" dedi.

Hotar, bugüne kadar üniversiteye emek veren, DEÜ'yü bu noktaya getiren herkese teşekkür etti.

Kendisini bu göreve layık gören Başkan Erdoğan'a teşekkürlerini, şükranlarını dile getiren Hotar, şunları söyledi:

"Mezun olduğum, uzun süre görev yaptığım kendi üniversitemde rektör olarak görev yapacak olmaktan büyük onur duydum. Üniversitemizi ulusal ve uluslararası düzeyde çok daha iyi boyutlara ulaştırmak için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Öğrencilerinden öğretim elemanlarına, öğretim üyelerine ve idari tüm personeliyle birlikte üniversitemizi daha da gurur duyacağımız bir noktaya hep birlikte taşıyacağız."

#Fatma Seniha Nükhet Hotar
#Dokuz Eylül Üniversitesi
6 yıl önce