|

Nusaybin'de 3 okulu yakıp yıktılar

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından yakılan 3 okul ile aile destek merkezinde meydana gelen hasar görüntülendi.

Yeni Şafak
16:39 - 16/02/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 16:44 - 16/02/2016 الثلاثاء
AA

İlçedeki 6 mahallede kazdıkları çukur ve oluşturdukları barikatlar nedeniyle halka büyük zarar veren PKK'lı teröristler, eğitim ve sağlık kuruluşlarına da saldırılar gerçekleştiriyor. Teröristlerin akşam yaptığı saldırılarda Kışla Mahallesi'ndeki 130 öğrencinin eğitim aldığı Sevgi Yuvası Anaokulu ile Ali Mungan Ortaokulu zarar gördü.



Son bir yılda farklı tarihlerde terör örgütü mensuplarınca 3 kez saldırıya uğrayan anaokuluna akşam molotof kokteyli atılması sonucu bir dersliği ile temizlik malzemelerinin bulunduğu odaları tahrip oldu.Okulun hemen yanındaki 650 öğrencinin eğitim aldığı Ali Mungan Ortaokulu da teröristlerin saldırılarına hedef oldu. Okul arşivinin bulunduğu odanın kullanılamaz hale geldiği binada çok sayıda kırtasiye malzemesi de yandı, dersliklerin camları kırıldı. Zarar gören okulda, görevlilerin temizlik çalışması devam ediyor.





İtfaiye ekiplerine de ateş açtılar


Dicle Mahallesi'ndeki Misak-ı Milli İlk ve Ortaokulu da teröristlerin saldırdığı diğer bir eğitim yuvası oldu. Çatısı tamamen yanan okulun, camlarının da kırıldığı görüldü.



PKK'lı teröristler ayrıca Zeynel Abidin Mahallesi'ndeki kadınlara yönelik kursların verildiği aile destek merkezini de hedef aldı. Saldırıda merkez kullanılamaz hale geldi.



Nusaybin'de akşam teröristler tarafından dün akşam 3 okulun ve aile destek merkezinin teröristlerce ateşe verilmesinin ardından yangını söndürmek için bölgeye giden itfaiye ekiplerine de uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştı.

#mardin
#Nusaybin
#tahribat
#Zarar
٪d سنوات قبل