|

O Metin gözaltına alındı

Yeni Şafak’ın 15 Temmuz’dan 3 ay önce ‘Kim bu Metin’ manşetiyle dikkat çektiği eski Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Metin İşeri gözaltına alındı. FETÖ üyesi hakim ve savcılara örgüt içi talimatların iletilmesi için görevli 51 kuryeden birisi olan İşeri’nin FETÖ’nün kriptolu mesajlaşma uygulaması Bylock programını kullandığı tespit edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 11/08/2017 Cuma
Güncelleme: 09:37 - 11/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
O Metin gözaltına alındı
O Metin gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz gün aralarında eski Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Metin İşeri’nin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. İşeri’nin FETÖ’nün kriptolu mesajlaşma uygulaması Bylock kullandığı belirlendi.

YENİ ŞAFAK DEŞİFRE ETMİŞTİ

Gözaltına alınan isimlerden en dikkat çekeni İşeri olurken, Yeni Şafak, Metin İşeri’nin örgüt içerisindeki rolünü darbeden 3 ay önce ‘Kim bu Metin’ manşetiyle deşifre etmişti. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Selam Tevhid soruşturmasında imzası olan 54 hakim ve savcı hakkında hazırlanan iddianame hazırlanmıştı.

FETÖ KURYELERLE TALİMAT GÖNDERDİ

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı Müsteşar yardımcılığına atanan Ömer Faruk Aydıner’in Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili’yken hazırladığı iddianamede örgütün hangi yollarla hakim ve savcılara talimat verdiği deşifre edildi. Soruşturma kapsamında şüpheli savcı ve hakimlerin FETÖ yöneticisi ve üst düzey sorumlusu olduğu yönünde istihbari bilgiler bulunan 74 şahısla ‘kurye’ler vasıtasıyla irtibatlarının olduğuna dikkat çekildi.

VURUCU TİMİN KURYESİ

Savcılığın tespit ettiği 51 kurye arasında yer alan isimlerden bir tanesi de eski Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Metin İşeri’ydi. İşeri’nin görüştüğü savcı ve hakimler arasında firari Celal Kara, Davut Bedir, Mesut Özcan, Osman Kaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya, Ümit Zafer Çolak, Selam Tevhid kumpasını yürüten savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen, Ayhan Bedirhan, Cihan Kansız, Mehmet Karababa, kamikaze hakim Mustafa Başer’in kuryeliğini yaptığı tespit edildi.

TEPE YÖNETİCİLERLE İLİŞKİLİ

Metin İşeri’nin görüştüğü kişiler ve sayıları şu şekilde, bir dönem Asya Finans Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan İhsan Kalkavan’la 9, FETÖ Çatı davası sanığı İlhan İşbilen’le 17 kez, FETÖ’nün yargı imamlarından Ahmet Can’la 12, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan’la 7 kez görüştü. Metin İ.’nin örgütün Emniyet İmamı Süleyman Uysal ile ise tam 30 defa telefon trafiğine girdiği belirlendi. 


Tekzip değil itiraf

İşeri kendisi hakkında yayınlanan haber sonrası bir de tekzip metni göndermişti. Tekzip metninde “Şahsımın son zamanlarda adı gündemde tutulmaya çalışılan FETÖ adlı hayali bir suç örgütüyle irtibatlandırılmaya çalışılarak gerçeğe aykırı beyanlarda bulunulmuştur” ifadelerini kullanmıştı. İşeri’nin tekzip metninde FETÖ’nün örgüt içi kullandığı yüz yüze görüşmeyi ifade eden ‘ruberu’ kelimesinin kullanılması da dikkat çekti. Haberde isimleri geçen Celal Kara, Adnan Çimen, Adem Özcan gibi isimlerle hukukçu olmasından dolayı irtibatlı olduğunu söyleyen İşeri, ‘Kendileri ile gerek telefonla gerekse de ruberu görüşmüşlüğüm vardır’ şeklinde cevap vermişti.

#FETÖ
#15 Temmuz
#ByLock
#Metin İşeri
7 yıl önce