|

O sapık yakalandı

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan sapık yakalandı. Saldırganın 18 yaşında Pakistan uyruklu M.V. olduğu, 1,5 yıl önce Türkiye’ye kaçak yollardan girdiği öğrenildi. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis 6’sı yabancı uyruklu toplam 8 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Sağlık durumu iyiye giden küçük çocuk ise tedavi altında.

Şahin Şen
04:00 - 26/04/2019 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Küçükçekmece'de vatandaşlar, 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel saldırıya uğramasını protesto etti.
Küçükçekmece'de vatandaşlar, 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel saldırıya uğramasını protesto etti.

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında şüphelinin kimliği tespit edildi. Operasyon düzenleyen polis Muhammed Vasif (18) ve evde bulunan 6 Pakistanlı’yı gözaltına aldı.

ARKADAŞLARI SINIR DIŞI

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla Küçükçekmece’de yakalanan 18 yaşındaki Pakistan uyruklu M.V.’nin sorgusuna başlandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan sapık ve ev arkadaşları Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. M.V. dışındaki 6 şüpheli işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Pendik Göç İdaresi’ne teslim edildi.

KIYAFETİ KARŞILAŞTIRILACAK

Küçük kıza cinsel saldırıda bulunan M.V.’nin 1,5 yıl önce kaçak yollardan İstanbul’a geldiği, kağıt toplayıcılığı ve seyyar satıcılık yaptığı belirlendi. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis eve baskın yaptığı zaman M.V.’nin cinsel saldırı yaptığında üzerinde bulunan kıyafetleri evde buldu. M.V.’nin olay günü giydiği kıyafetlerinden ve tırnak arasından alınan doku örneği ile çocuktan alınan doku örneğinin karşılaştırılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği belirtildi. Şüpheli M.V.’nin suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

ÇOCUĞA TEŞHİS ETTİRİLDİ

Cinsel istismara uğrayan çocuğa, ailesi ve pedagog eşliğinde şüpheli M.V’nin teşhis ettirildiği öğrenildi. Olayın yaşandığı gün cinsel saldırıya uğrayan çocuğun yanında bulunan çocuklar da zanlıyı tespit etti. Soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, görüntülerden eşkalini tespit ettikleri 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Kameralara yakalanan 2 kişinin şüpheli hareketleri nedeniyle gözaltına alındığı ve olayla ilgilerinin olup olmadığı araştırılıyor. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

TABURCU EDİLDİ

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, psikiyatrist ve psikologlarca sürecin yakından takip edildiğini ve istismara maruz kalan çocuğun mümkün olan en kısa sürede tedavisinin tamamlanarak taburcu edildiği kaydedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

  • 24 saat destek
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çocuk ve ailenin durumunun yakından takip edildiğini bildirdi. Milleti derinden yaralayan hadiseyle ilgili bir klinik psikolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanının görevlendirildiğini açıklayan Selçuk, “Üç görevlimiz de şu anda ailemizin yanında. Klinik psikoloğumuz da 24 saat çocuğumuzun ve ailemizin yanında kalacak” ifadesine yer verdi. Uzman ekibin bu sürecin atlatılması için çocuğa ve ailesine gerekli desteği sağlayacağını vurgulayan Selçuk, şunları söyledi: “Failin en ağır cezayı alması için adli süreci yakinen takip edecek ve açılan tüm davalara müdahil olacağız. Bakanlık olarak şiddet ve istismara karşı ‘sıfır tolerans’ ilkesiyle mücadele etmeye devam edeceğiz.”
  • Tüm imkanlar seferber edildi
  • İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde istismara uğrayan küçük yaştaki çocuğun ailesini evlerinde ziyaret etti. Vali Yerlikaya’ya ziyarette İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da eşlik etti. Ziyarette Vali Yerlikaya olayın failin adalete teslim edilmesi için devletin tüm imkanlarının seferber edildiği ifade edildi.
#Küçükçekmece
#Sapık
#Muhammed Vasif
5 yıl önce