|

O silahlar PKK’ya gidiyor

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, ABD'lilere verdikleri silahların PKK'nın eline geçtiğini belgeleriyle anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/11/2015 Pazar
Güncelleme: 01:17 - 1/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

Amerika ve Rusya, PYD'ye Suriye'de destek yarışına girerken, Türkiye, terör örgütü olarak nitelendirdiği PYD'nin PKK ile bağını müttefiklerine belgeleriyle kanıtladı. PYD'nin PKK ile iç içe bir örgüt olduğu, Suriye'de IŞİD'e karşı müttefik olarak görülen PYD'ye verilen silahların PKK'ya gittiği konusundaki bulgular, Suriye'de çözüm kapsamında gerçekleştirilen diplomatik ve askeri temaslarda müttefiklerle paylaşıldı.



BELGELER MASADA


Geçtiğimiz Pazartesi İspanya'nın başkenti Madrid'de IŞİD karşıtı koalisyon ülkelerinin Genelkurmay Başkanları biraraya geldi. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar da bir heyetle katıldı. Bu görüşmede, PYD'yi terör örgütü olarak görmeyen ABD'nin askeri yöneticilerine PYD'nin PKK'nın Suriye uzantısı olduğu, PYD'ye verilen silah ve mühimmatların, PKK'ya gittiği, Türkiye'nin bu silahlarla PKK ile mücadelede karşılaştığı belgeleriyle anlatıldı.



SORU İŞARETİ OLUŞTU


Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Türkiye'nin, PYD ile ilgili yaptığı uyarıların ardından ABD'nin tutumunda bir değişiklik olup olmadığı” sorularına, “Kendilerinde şu anda bazı soru işaretleri var” karşılığını vermişti. Viyana zirvelerinde Türkiye, IŞİD ile mücadelede “PYD ile ittifakı” Türkiye'nin kesinlikle kabul edemeyeceğini iletti. Son olarak ABD, Suriye'deki PYD unsurlarına 50 ton silah ve mühimmat yardımında bulunmuş, Washington'un Suriye'deki Kürt gruplara verdiği silahların Kandil'de PKK'nın gizli depolarında depolandığı ortaya çıkmıştı.


#Orgeneral Akar
#pkk
#amerikan silahları
8 yıl önce