|

O üs tabii ki sorgulanır

Yerli imkanlarla üretilen 19. T-129 ATAK helikopteri, TAİ'deki törenle TSK'ya teslim edildi. ATAK'ları yakında ihraç da edeceklerini bildiren Savunma Bakanı Işık, silahlı Hürkuş ve uydudan yönetilme özelliğine sahip ANKA insansız hava aracının bu yıl içinde teslim edileceğini bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:08 - 5/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bab operasyonunda DEAŞ'la mücadelede Türkiye'ye hiçbir destek vermeyen ABD'ye karşı Türk halkından yükselen tepkiye dikkat çekti. “Müttefik ülkelerin, özellikle NATO'da uzun yıllar birlikte olduğumuz ülkelerin, DEAŞ ile mücadele için koalisyon oluşturmuş ülkelerin DEAŞ'a karşı mücadelede son derece kritik bir yer olan Bab'a karşı TSK destekli ÖSO'nun başlattığı operasyona destek vermemesi doğrusu düşündürücü. ” diyen Işık, söz konusu tavrın ABD'nin İncirlik'teki varlığının da sorgulanmasına yol açtığına işaret ederek şöyle konuştu:“Müttefiklerimize bunu da söylüyoruz, 'Siz hem DEAŞ ile mücadele ettiğinizi ifade ediyor hem de istenen desteği vermiyorsunuz. Samimiyetinizin sorgulanmasına sebep oluyor.' Türkiye içerisinde de İncirlik'in sorgulanmasına sebep oluyor.”



  1. Paha biçilmez
  2. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian'a dün düzenlediği basın toplantısında İncirlik üssü ile ilgili sorular yöneltildi. Koalisyon için DEAŞ'la mücadelede İncirlik üssünün önemine dikkat çeken Dorrian, "İncirlik hem üs olarak hem de koalisyona sağladığı kapasite bakımından kesinlikle paha biçilmez. Alsında, tüm dünya oradan yürütülen operasyonlar sayesinde daha güvenli bir hale getirildi." ifadelerini kullandı.


Milli helikopterin günü '6 Eylül 2018'


Yerli imkanlarla üretilen 19. T-129 ATAK helikopteri, TAİ'deki törenle TSK'ya teslim edildi. ATAK'ları yakında ihraç da edeceklerini bildiren Savunma Bakanı Işık, silahlı Hürkuş ve uydudan yönetilme özelliğine sahip ANKA insansız hava aracının bu yıl içinde teslim edileceğini bildirdi. Türkiye'nin kendi özgün helikopterini geliştirmede de önemli bir aşama kaydettiğini hatırlatan Işık, bu helikopterin uçacağı günü de açıkladı: “6 Eylül 2018'de sabah saat 06.00'da Türkiye'nin kendi geliştirdiği özgün milli helikopterini de inşallah uçurmuş olacağız.”



#Milli helikopter
#Fikri Işık
#Bab operasyonu
7 yıl önce