|

O yemektekiler Tayvan imamı

FBI yetkilileri, bir iftar programı kapsamında Dinlerarası Diyalog ve Kültürlerarası Anlama faaliyetleri yürüten Pacifica Enstitüsü’nde FETÖ’cülerle bir araya geldi. FBI yetkilileri, iftar programına ilişkin fotoğrafları sosyal medyadan paylaşırken, fotoğrafta yer alan iki Türk’ün FETÖ’cü Tayvan imamları İbrahim Barlas ve Atilla Kahveci olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 06:55 - 6/06/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
​O yemektekiler Tayvan imamı
​O yemektekiler Tayvan imamı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Los Angeles yetkilileri, FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Pacifica Enstitüsü’nde düzenlenen iftar programına katıldı. İftara katılanlar, yemeğe ait fotoğrafları da twitter hesabından paylaşarak büyük tepki topladı. Söz konusu fotoğrafta yer alan iki Türk’ün FETÖ’cü İbrahim Barlas ve Atilla Kahveci olduğu ortaya çıktı. Bu iki isim de bir dönem FETÖ’nün Tayvan imamlığı görevinde bulundu.

1990'LARDA GİTTİ

Dinlerararası Diyalog ve Kültürlerarası Anlama faaliyetleri yürüten Pacifica Enstitüsü’nün başkanlığını yürüten Barlas, 1990’lı yıllarda FETÖ’nün ilk Tayvan imamlarından biri oldu. Ülkede okul kurma faaliyetleri kapsamında Tayvanlı bir üniversite rektörünün kızıyla stratejik evlilik yaptı. Daha sonraki süreçte aynı rektörün, FETÖ’nün Tayvan’daki Türk okulu olan KIVAM International Bilingual School’un kurulmasına öncülük etti. Pasifica Enstitüsü Başkan Yardımcısı Atilla Kahveci de bir dönem Tayvan imamlığı yaptı.

FBI’DAN FETÖ’YE ÖDÜL

FBI, geçtiğimiz yıl Pasifika Enstitüsü’ne Toplum Liderliği Ödülü vermişti. FBI internet sitesinde yer alan habere göre, FBI San Diego Yöneticisi Eric Birnbaum, Pacifica Enstitüsü’nün 2016 FBI Toplum Liderliği Ödülü’ne layık görüldüğünü duyurmuştu.

Kilisede iftar

Fetullah Gülen adına yurtdışında Dinlerararası Diyalog ve Kültürlerarası Anlama faaliyetleri yürüten Pacifica Institute, 4 Haziran'da kilisede dinlerarası iftar programı düzenledi. Azizler Kilisesi’nde düzenlenen iftar etkinliğinin afişinde, “Dinlerarası iftar ücretsizdir ancak katılacakların Eventbrite aracılığıyla katılımlarına dair kayıt yaptırmalarını” denildi.

#​FBI
#FETÖ
#Tayvan
٪d سنوات قبل