|

Öcalan 60 saniyede paket oldu

Yunanistan’ın Öcalan’ı Kenya’dan almak için Hollanda’dan uçak kiraladığını öğrenen MİT, aynı modelde uçak aradı. Aradıkları uçağın işadamı Cavit Çağlar’da olduğunu söyledim. Uçak birebir benzesin diye boyandı. Yunan uçağından iki saat önce gidildi. Öcalan, Hollanda’dan gelen uçak olduğunu zannedip bindi ve 60 saniyede paketlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 01:46 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Öcalan'ı paketleyen  MİT ekibinin ilk sözü “Memlekete hoş geldin” olmuştu.
Öcalan'ı paketleyen MİT ekibinin ilk sözü “Memlekete hoş geldin” olmuştu.

PKK’nın kurucusu, terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın, uzun yıllar korunduğu Suriye’nin ardından kaçmak zorunda kaldığı Yunanistan, Rusya ve İtalya’dan sonra saklandığı Kenya’da düzenlenen operasyonla Türkiye’ye getirilmesinin üzerinden 19 yıl geçti. Öcalan’ın, getirilmesinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personelinin dışında görev alan birkaç isimden biri olan dönemin Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Hasan İşgüzar, Öcalan’ı almaya gidecek uçağa gereken belgeleri sağlamak üzere görev üstlendiğini söyledi.

KOPYA BİR UÇAK HAZIRLANDI

Hasan İşgüzar, “Öcalan’ı Kenya’dan Hollanda’ya götürmek üzere Yunanistan’ın Hollanda’dan uçak kiraladığı bilgisi MİT’e gelince onlar da aynı model, aynı renkteki bir uçağı göndererek Öcalan’ı getirmek için bir çalışma yaparlar. İstenilen uçağın Cavit Çağlar Bey’den alınabileceği bilgisini verdim” dedi. İşgüzar, uçağı kiraladığını ancak Çağlar’ın operasyondan bilgisinin olmadığını söyledi.

MİT'ÇİLER 'MUZ TÜCCARI' GÖSTERİLDİ

Uçağın, Yunanistan’ın ayarladığı uçağa benzemesi için boyanıp, kuyruk işareti konduğunu anlatan İşgüzar, uçakta iki pilot ve 4-5 MİT personeli dışında kimsenin bulunmadığını vurguladı. Uçağa, Türkmenistan uçağı gibi işlem yapıldığını ve içindekiler için 'muz tüccarları' ifadesinin kullanıldığını paylaşan İşgüzar, “Operasyondan birkaç saat önce gidildi. Kenya’da hiç kalınmadı. Hollanda’dan gelen uçak havadayken bizim uçağımız ondan iki saat önce meydana indi” dedi. Öcalan’ın Yunanistan Büyükelçiliğinden Hollanda’dan gelmesi planlanan uçağa binmek üzere konvoyla havaalanına doğru yola çıktığını söyleyen İşgüzar, “Kenya polisi, Öcalan’ın aracı geçtikten sonra yolu keserek arkadan gelen konvoya başka yerden yol veriyor. O da 15-20 dakika kazandırıyor. Öcalan, Hollanda’dan gelen uçak zannediyor. Takım elbiseli, gayet mutlu şekilde yöneliyor. Uçağın kapısı açılıyor ve 60 saniyede paketleniyor. Uçak havalanırken diğer konvoy, havaalanına yeni giriyordu” dedi.

GÜNEY KIBRIS HAVA SAHASINDAN GEÇTİ

İşgüzar, uçağın Güney Kıbrıs Rum yönetimi üzerinden izinsiz geçerek Atatürk Havalimanı'na, ardından Bandırma’daki askeri üsse indiğini anlattı. Öcalan, 1999’dan bu yana İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çekiyor.

#Abdullah Öcalan
#PKK
6 yıl önce