|

Oğan'dan genel merkeze kapatma tepkisi

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, genel merkezin partilerinin 4 ilini ve bir merkez ilçe teşkilatını kapattığını öğrendiklerini belirterek, "Kapatmayla kimse bizi yıldırabileceğini zannetmesin. MHP'de en kısa sürede yenileşme gerçekleşecektir" dedi.

Yeni Şafak
15:45 - 20/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:49 - 20/02/2016 Cumartesi
IHA

MHP'yi kurultaya götürme hazırlığını Bursa'dan başlatan genel başkan adayı Sinan Oğan, Bursa'da partililerle buluşup projelerini anlattı. Oğan, “Bugün Bursa'da maalesef şehidimiz var. Türk milletinin başı sağolsun. Şehitlerimizden Bursa'nın da payına düştü. 81 vilayetimizde olduğu gibi Bursa'da da şehitlerimize ağlıyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. PYD terör örgütünün bütün dünyaca lanetlenmesi lazım. Biz MHP olarak ilk gün olduğu gibi bugün de PYD'yi ve onun destekçilerini terör örgütü ve terör örgütü destekçileri olarak ifade ediyoruz" dedi.



"Biz bir yola çıktık" diyen Oğan, "Yıktığımız yol, Milliyetçi Hareket Partisi tüzük kurultayının gerçekleştirilmesi ve genel başkanlık adaylığı sürecidir. Bugün Bursa'da delegelerimiz il, ilçe başkanlarımız, teşkilat mensuplarımız ve bu harekete gönül vermiş insanlarımızla buluşmaya geldik. Bugünlerde MHP'nin istişareler yapması, Türkiye'nin en zor günlerinde bir çıkış yolu olarak milletimizin karşısına çıkması gerekir. Maalesef dün üzücü bir haber aldık. Genel merkez yöneticilerimizin partimizin 4 ilini ve bir merkez ilçe teşkilatını kapattığını üzülerek öğrendik. MHP'deki bu demokratik hareketimizi, parti kapatmayla, ilçe teşkilatı kapatmayla kimse boğamaz. Delegelerimize baskı yaparak, il ve ilçe başkanlarımızı görevden almaya çalışarak hiç kimse tek bir delegemizi yıldırabileceğini zannetmesin. Bizler bu yola canımızı, başımızı ve her şeyimizi koyarak çıktık. Herkes bilsin ki her bir delegemizin iradesi, imzası bizim namusumuzdur. Şerefimizi ve namusumuzu korur gibi delegemize sahip çıkacağız" diye konuştu.



İl ve ilçe teşkilatlarına sahip çıkacaklarını ifade eden Oğan, şunları söyledi:



"Kapatmayla kimse bizi yıldırabileceğini zannetmesin. Bugün ilimizin, ilçemizin kapatılması değil, tam tersine omuz verilmesi, açılması, daha aktif hale getirilmesi lazım. Genel merkeze destek vermiyor diye bir il teşkilatı kapatılıyorsa, burada demokrasiden bahsetmek mümkün değil. Biz bu ülkede terörü bitireceğiz ve refahı getireceğiz. Aynı zamanda Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz. Türkiye'ye demokrasi getirme iddiasında olan bizler, partiyi kapatır, anti demokratik uygulamalar içerisine girersek ülkeye demokrasiyi nasıl getiririz?”



MHP'nin son aldığı 4 il ve 1 ilçe teşkilatını kapatma kararının son derece yanlış olduğunu ve bu yanlıştan da bir an önce genel merkezin dönmesi gerektiğini ifade eden Oğan, “Önümüzde bir mahkeme süreci var. Mahkemenin de bir ay içerisinde yapılacağını, bütün yazışmaların tamamlandığını, sadece genel merkezin istemiş olduğu ek sürenin beklendiğini ve 1 Nisan tarihine kadar mahkeme sürecinin tamamlanacağını ifade ediyoruz. Gönül isterdi ki MHP'nin tüzüğüne uygun bir şekilde genel merkezimiz hareket etsin ve 5'te bir delegenin imzasıyla kurultaya gitsin. Biz bu 5'te birin çok daha üzerinde 548 imzayla yola çıktığımız halde, sayın Devlet Bahçeli, bize kurultay salonu yerine mahkeme salonlarını gösterdi. Biz hakkımızı kurultay salonlarında arayacağız. Ülkücü iradeyi kurultay salonlarında tecelli ettireceğiz. Ama bunun yolu mahkemeden geçmekse, mahkemeden de geçeceğiz. Hiç kimse şüphe duymasın, MHP'de en kısa sürede yenileşme gerçekleşecektir. Ülkücü harekette bir hareket gerçekleşecektir. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu bu zor durumdan MHP'nin yenileşmiş kadroları ülkeyi çekip çıkaracaktır. Bunun bugün Bursa'da adımını atmış bulunmaktayız. Bütün Türkiye'de yapacağımız yurt ziyaretlerimizin ilkini Bursa'dan gerçekleştirdik. Bursa bizim için son derece önemli bir şehirdir. Çağrı heyetimizde Bursa'dan bir arkadaşımızı görevlendirdik. Bursa'dan 'bismillah' dedik. 81 vilayetimizde benzer toplantılar yapacağız” şeklinde konuştu.



#MHP
#Sinan Oğan
8 yıl önce