Oğlu dağa kaçırılan evlat nöbetindeki babadan HDP'ye tepki: Kürtler üzerinden rant yapıyorlar!

13:02, 06/08/2021, CumaG: Güncelleme: 13:15, 06/08/2021, Cuma
DHA
Oğlu dağa kaçırılan evlat nöbetindeki babadan HDP'ye tepki: Kürtler üzerinden rant yapıyorlar!
Şevket Bingöl

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin evlat nöbeti, 704'üncü gününe girdi. Beş yıl önce, henüz 14 yaşındayken İstanbul Arnavutköy’deki evinden 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek çıkan bir daha da haber alınamayan oğlu Tuncay için eylem yapan Şevket Bingöl, “PKK dağdan inip silahla çocuk götürmüyor. HDP alıp götürüyor. HDP Kürtler üzerinden rant yapıyor" dedi.

Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, 2 yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3'üncü gününde ortaya çıktı. Akar, eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın oğluna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen, çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 233 ailenin 704 gündür devam eden eyleminde, Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 31'e yükseldi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/06/01/11/resized_1b744-29d8d221223ecbad49d0993a10cc2a67.jpg

'ANNE VE BABALARIN CİĞERİNİ YAKAN HDP'

İstanbul Arnavutköy'de, 5 yıl önce 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek evden çıktıktan sonra bir daha dönmeyen oğulları Tuncay için oturma eylemini sürdüren Şevket Bingöl, 704 gündür burada olduklarını ve HDP'den bir açıklama gelmediğini söyledi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/06/01/11/resized_4dd76-29675fd3ed5a3b5a4b93ad4f2bf8c736.jpg

Bingöl, "Çocuklarımızı HDP götürdü. Buradaki annelerin ve babaların ciğerini yakan HDP, başka da kimse değildir. PKK dağdan inip silahla çocuk götürmüyor. HDP alıp götürüyor. HDP Kürtler üzerinden rant yapıyor. O kadar zulüm yapmışlar ki Kürtlere, bir de zulmü kabul etmiyorlar. PKK ve HDP zulmediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, zulmetmiyor. Çünkü bunu HDP yapıyor. O kadar Müslüman var bu ülkede, kimse bize destek olmuyor.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/06/01/11/resized_2eacf-2c90d8ae9a79dfaf063ef6f2fe7528df.jpg

Demiyorlar ki, HDP bu çocukları götürdü, yarın bizim de çocuklarımızı götürür. Oğlum Tuncay, beni duyuyorsan eğer tehditler aldım. Kardeşlerini de tehdit ediyorlar. Orayı bırak gel, ben senin için her şeyi göze aldım. Ben burayı terk etmeyeceğim sen gelene kadar da burada seni bekleyeceğim. Mutlaka kaç Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim ol ben seni alıp eve götüreyim" diye konuştu.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026