|

Öğrenci servisine silahlı saldırı

Yeni Şafak
20:16 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:18 - 6/05/2015 Çarşamba
IHA

Malatya'da öğrenci servisine yapılan silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Gözene Mahallesi yol ayrımında, 2013 yılında yaşanan adliye saldırında 2 kişinin ölümüne neden olan tarafın akrabaları olduğu öğrenilen İbrahim A.(43) ve Emre A.(14) silahlı saldırıya uğradı. Okul servisçiliği yapan İbrahim A, (43) köye dönüşü sırasında henüz kimliği belirlenmeyen kişiler tarafından silahla tarandı. Olayda minibüste bulunan İbrahim A.'nın kardeşi olduğu 14 yaşındaki Emre A. yaralandı. Saldırıda servisteki öğrenciler yaralanmazken, saldırganlar olay yerinden kaçtı.


Olayda yaralanan Emre A. Turgut Özal Tıp Merkezine İbrahim A. ise Malatya Devlet Hastanesi Acil servisine kaldırıldı. Olayın ardından jandarma köyde geniş güvenlik önlemleri alırken hastanede de polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.


Saldırının yaşandığı minibüste jandarma inceleme yaparken, çok sayıda boş kovan bulundu. Saldırının uzun namlulu silahla yapılıp yapılmadığı konusunda net bir bilgi verilmezken minibüsün içerisinde okul sırt çantaları da görüldü.


Saldırının kan davası nedeniyle yaşandığı sanılırken jandarma saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.


Öte yandan 8 Eylül 2011 tarihinde Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Mahallesinde suluma suyu tartışması sonucunda yaşanan kavgada iki aile silah ve bıçaklarla birine saldırmış, olayda Cumali A. hayatını kaybetmişti.


Bu olaydan 2 yıl sonra 2013 yılında ise Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşmaya gelen taraflar karşılaşmış ve yaşanan olayda Hikmet A. (47) ve Habip A. (27), silahla vurularak öldürülmüştü.





#Malatya
#öğrenci servisi
#saldırı
9 yıl önce