|

Öğrenciler örgün eğitimine devam ederken hafız olabilecek

İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün projesi olan 'Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Projesi'ni öğrenciler ile buluşturuyor. Öğrenciler, Yaz Okulu Giriş Sınavları ile projeye başvurabilecek. Üç kez tekrarlanacak olan sınavlara, 4. sınıftan mezun olup 5. sınıfa geçen erkek öğrenciler katılabilecek.

Yeni Şafak
09:59 - 25/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 19:47 - 26/03/2019 Salı
Yeni Şafak
İstanbul Ticaret Odası ​Marmara Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri.
İstanbul Ticaret Odası ​Marmara Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi büyük ilgi görmeye başladı. İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında öğrencilere eğitimlere devam ederken hafız olma fırsatını sunuyor.

4. sınıftan mezun olup 5. sınıfa geçecek olan tüm erkek öğrencileri kapsayan projeye başvuruda sınav şartı aranıyor.

Öğrenciler, 4. sınıf müfredatından sorumlu olacakları sınava 5 Mayıs, 18 Mayıs, 2 Haziran tarihlerinde katılabilecek.

Ayrıca adaylar, tek sınavda projeye başvuru yapma haklarını kaybetmemeleri ve performanslarını artırabilmeleri için üç kez sınava katılım hakkına sahip.

Yaz Okulu Giriş Sınavı'nı kazananlar;

17 Haziran 2019-9 Ağustos 2019 tarihleri arasında 8 haftalık bir eğitim görecekler. Eğitim süresince öğrenciler tecvid, meharic-i huruf, yüzünden okuma, ezber, davranış değerlendirme konularında haftalık yüz puan üzerinden değerlendirilecek. Yaz okulunun son haftasında toplanacak olan Sözlü Sınav Komisyonu, öğrencilerin hafızlık programına kabulleri konusunda karar verecek.

Yaz okulunda Temel Hafızlık Eğitimine Hazırlık programını başarıyla bitiren öğrenciler 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlamadan önceki son iş gününe kadar kayıt yaptırabilecek.



#İstanbul Ticaret Odası ​Marmara Anadolu İmam Hatip
#hafız
5 yıl önce