|

OHAL uzatılıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, OHAL'in uzatılacağını açıkladı. Elitaş, kararın önce MGK'da gündeme geleceğini, sonra da TBMM'de görüşüleceğini belirtti.

Yeni Şafak
12:29 - 13/10/2017 الجمعة
Güncelleme: 14:20 - 13/10/2017 الجمعة
Tvnet
Türkiye Büyük Millet Meclisi
Türkiye Büyük Millet Meclisi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, OHAL'in uzatılacağını açıklayarak, kısa sürede bu konunun TBMM'de gündeme geleceğini ifade etti.

Elitaş, OHAL'in MGK'da pazartesi günü görüşüleceğini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, OHAL'in uzatılmasına ilişkin, "Tezkerenin salı veya çarşamba günü TBMM'ye gelip görüşme ihtimalinin varlığını belirtmek istiyorum." dedi.

  • Elitaş, 19 Ekim'de süresi dolacak Olağanüstü Hal (OHAL) ile ilgili yaptığı açıklamada, 16 Ekim Pazartesi günü hem Milli Güvenlik Kurulu (MGK) hem de Bakanlar Kurulunun toplanacağını belirtti.

MGK'dan hükümete dönük OHAL'in uzatılmasına ilişkin bir tavsiyenin gelmesi ve hükümetten de kendilerine OHAL'in uzatılması için bir tezkerenin gönderilmesi halinde konunun önümüzdeki hafta görüşülmesi gerektiğini vurgulayan Elitaş, "Tahmin ediyorum OHAL süresi 19 Ekim tarihinde sona eriyor. Onun için tezkerenin Salı veya Çarşamba günü TBMM'ye gelip görüşme ihtimalinin varlığını belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Temmuz'da uzatılmıştı

Olağanüstü halin (OHAL), 19 Temmuz 2017 tarihinden geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmişti.

#Mustafa Elitaş
#OHAL
٪d سنوات قبل