|

Öksüz'e 'iade-i itibar'

Ulaştırma Bakanlığı'ndan IMF'nin diretmesi sonucu istifa etmek zorunda bırakılan Enis Öksüz'ün ismi, Bayındırlık Bakanlığı için geçiyor. MHP'liler, Öksüz ismini Bahçeli'ye önerdiler.

Yeni Şafak
00:00 - 4/09/2001 Salı
Güncelleme: 17:29 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ulaştırma Bakanlığı'ndan IMF'nin diretmesi sonucu istifa etmek zorunda bırakılan Enis Öksüz'ün Koray Aydın'ın ayrılması halinde Bayındırlık Bakanlığı için 'en uygun isim' olduğu belirtildi. Kızılcahamam'daki MHP MYK ve İl Başkanları toplantısında, Enis Öksüz isminin bazı il başkanları tarafından ortaya atıldığı, konunun Bahçeli'ye de iletildiği ileri sürüdü. Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ı zor durumda bırakan Vurgun Orepasyonu'nda tüm oklar bakan Koray Aydın'a doğru giderken, MHP'deki rahatsızlıkta büyüyor. Partinin Kızılcahamam'da yapılan MYK ve İl Başkanları toplantısında yaşanan gelişmelerden rahatsızlıklarını dile getiren il başkanlarının Koray Aydın'ın istifası halinde yerine Ulaştırma Bakanlığı'ndan IMF'in dayatmaları sonucunda istifa etmek zorunda kalan Enis Öksüz'ün atanmasını istedikleri belirtildi.



Teklifi ortaya atanlar, "Koray Aydın ismi yıprandı. Böyle bir atama, Enis hoca için de bir nevi iade-i itibar olur" dediler.



Enis Öksüz'ün, Ulaştırma Bakanlığı'nda çok ciddi çalışmalar yaptığını ancak IMF'nin Türkiye üzerindeki dayatmalarının kurbanı olduğunu ileri süren İl Başkanlarının Öksüz'le ilgili bu talebini Bahçeli'nin karşılık vermeden dinlediği ifade edildi.



#Ulaştırma Bakanlığı
#IMF
#Koray Aydın
#MHP
#Enis Öksüz
#Bayındırlık Bakanlığı
23 yıl önce