|

Oktar Babuna da gözaltına alındı

Adnan Oktar ve yakın çevresine 'suç örgütü üyesi'oldukları iddiasıyla bu sabah başlatılan operasyonla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde 235 kişinin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarının sürdüğü öğrenilmişti. Son gelen bilgilere göre gözaltına alınan isimler arasında Oktar Babuna da var. Türkiye, Babuna'nın adını ilik bulma kampanyasıyla tanınmıştı.

Yeni Şafak
10:58 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:49 - 11/07/2018 Çarşamba
AA
Babuna, sabah saatlerinde gözaltına alınan Adnan Oktar'ın yakın çevresinde yer alıyordu.
Babuna, sabah saatlerinde gözaltına alınan Adnan Oktar'ın yakın çevresinde yer alıyordu.

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik İstanbul merkezli 4 ilde yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkartılan 235 şüpheliden aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu 79 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 106'sı kadın 235 şüphelinin yakalanması için İstanbul'da 22 ilçedeki 115 adres, Ankara'da 2 ilçedeki 3 adres, Muğla ve Antalya'da birer adres olmak üzere 120 adrese operasyon düzenlendi.

Oktar, kaçmak isterken yakalandı

Operasyonda, ''suç örgütü elebaşı" olduğu iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 79 şüpheli gözaltına alındı.

Oktar'ın kaçmak isterken polis ekiplerince yakalandığı öğrenildi.

Babuna da gözaltına alındı

Türkiye'nin adına düzenlenen ilik bağışı kampanyası ile tanığı Oktar Babuna'nın da gözaltına alınan isimler arasında olduğu öğrenildi.

Babuna, Oktar'ın televizyon programında ve katıldığı etkinliklerde sıklıkla boy gösteren bir isimdi.

  • Oktar Babuna adını, 1999 yılının yaz aylarında kan kanseri olduğu ve tedavi için ilik nakli gerektiğini duyuran gazete ilanı ve başlattığı ilik kampanyası ile duyurdu. Kampanyada 160 bin kişiden ilik ve kan örneği alınmasının ardından örneklerin 120 bininin kaybolması suçlamasıyla dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından hakkında soruşturma başlatıldı. Adnan Oktar ile bağlantısı olduğu, kan ve ilik örneklerinin ABD'ye gönderildiği iddialarıyla gündeme geldi.

Kampanyada kuşkular olduğu gerekçesiyle toplanan ilik ve kanların iade edilmesi için girişimde bulunulmuşsa da büyük oranda başarısız oldu. Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle Türkiye'de durdurulan kampanyanın Avustralya'da sürmesi üzerine Türkiye, Avustralya'yı uyararak kampanyanın durdurulmasını sağladı.

Adnan Oktar kimdir?

Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 tarihinde Ankara'da doğdu. Asıl adının Adnan Arslanoğulları olduğu öne sürülmektedir. Basında yayınlanan, askerliğe elverişli olduğuna dair Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) tarafından verildiği iddia edilen resmi belgelerde ise adı Adnan Oktar olarak görünmektedir.

  • Babasını küçük yaşta kaybeden Adnan Oktar’ın annesinin adı Mediha, babasının adı Yusuf’tur. Oktar ilk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu Cebeci’de, liseyi Kurtuluş’ta okudu. Liseden sonra özel bir dershaneye giderek 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne girdi. Daha sonra bu okulu da yarım bıraktı.

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı görüşleriyle biliniyor. Oktar, “kedicikler” olarak bilinen kadınlarla sık sık gündeme geliyor.

#Adnan Oktar
#Oktar Babuna
#Operasyon
6 yıl önce