|

Okul kütüphanesini koridora taşıdılar

Batman Yunus Emre Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin okumaya teşvik edilmesi amacıyla kütüphane koridora taşındı. Teneffüs zilinin ardından sınıflardan çıkan öğrenciler, kitaplar arasında yürüyerek dışarı çıkarken bazıları ders arasında kitap okuyor, bazıları da masalardaki zeka oyunlarını oynuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 10/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:34 - 10/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Okul yönetiminin hazırladığı proje kapsamında okul koridorları kütüphaneye çevrildi ve 10 bini aşkın kitap koridora yerleştirildi.
Okul yönetiminin hazırladığı proje kapsamında okul koridorları kütüphaneye çevrildi ve 10 bini aşkın kitap koridora yerleştirildi.

Batman’da, Yunus Emre Anadolu Lisesi’nin koridorunda kütüphane oluşturuldu. Okul yönetiminin hazırladığı “Koridor kütüphane” projesi kapsamında koridorlara raf, masa ve sandalye konuldu, ardından 10 bini aşkın kitap yerleştirildi. Teneffüs zilinin ardından dersliklerden çıkan öğrenciler, kitaplar arasında yürüyerek dışarı çıkarken bazıları ders arasında kitap okuyor, bazıları da masalardaki zeka oyunlarını oynuyor. Bu sayede öğrenciler, hem teneffüslerini daha verimli geçiriyor hem de kitap okuma alışkanlığı ediniyor.


RAHATÇA ULAŞABİLİYORLAR

Uygulamanın Batman’da ilk olduğunu söyleyen Okul Müdürü Abdulbaki Gümüş, “Öğrencilerin kitaba rahatça ulaşabilmesi ve okumayı özendirmek için projeyi başlattık. Teneffüslerde bile çocuklar kitap okuyabiliyor, zeka oyunları oynayabiliyor. Şükürler olsun ki projemizde başarılı olduk” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

  • Öğrenci Zehra Demir, kitapların koridora taşınmasının farkındalık oluşturduğuna değinerek “Teneffüsler çok güzel geçiyor” dedi. Muhammed Nuri Gültekin ise daha önce kütüphaneye çok sık gitmediğini dile getirerek, “Koridora taşınması sayesinde geçerken gözümüz kitaplara takılıyor. Bu da kitap okumayanları okumaya sevk ediyor” diye konuştu.
#Batman
#Yunus Emre Anadolu Lisesi
#Kütüphane
#Proje
5 yıl önce