|

Okuldan gizli bölümler çıktı

FETÖ'nün MEB'e devredilen okullarında daha önce de çıkan gizli bölümlerden Erzurum’daki Aziziye Kolejinde de bulundu. Okul binasının en üst kısmındaki 2 katın birleştirilmesiyle oluşturulan ve içinde büyük bir salonun da yer aldığı bölümde himmet toplantılarının yapıldığı değerlendiriliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 19:58 - 9/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Erzurum'da yürütülen FETÖ soruşturması devam ederken, kentte ve ilçelerinde örgüte ait olduğu belirlenen okullar ve yurtlar Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Emniyet güçlerinin bu binalarda yaptığı incelemeler de ise ilginç yerler bulundu. Palandöken'de bulunan Özel Aziziye Kolejine giden ekipler yaptıkları araştırmada önemli bulgulara ulaştı.





KÜÇÜK BİR OTEL GİBİ


Kolejin kuzey cephesindeki binayı kontrol edilen polisler, özel anahtarla kilitlenmiş kapıdan girilen ve 5 ile 6. katların birleştirilmesiyle oluşturulmuş özel bir bölüm tespit etti. Söz konusu bölümdeki incelemede, örgüt tarafından adeta 'kozmik oda' olarak kullanılan, önünde bekleme alanı olan ve özel locaların yer aldığı iki katlı oval bir salona ulaşıldı. Özel bölümün ikinci katına çıkan polis, çok daha büyük bir sürprizle karşılaştı. Burada yapılan kontrollerde gelen kişiler için hazırlanan iki ve üçer kişilik yatak odaları ile mutfak, küçük toplantı salonları ve restoran olduğu belirlendi.





ŞEHİT İSİMLERİ VERİLDİ


Kolej MEB'e devredildikten sonra 4 ayrı okula çevirdi. Bu alandaki binaların düzenlenmesi sonucu "Millet Okulları" adı verilen yerleşkede Şehit Murat Ellik İlkokulu, Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi, Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu adıyla okullar açıldı.


#FETÖ
#Aziziye Koleji
#Erzurum
8 yıl önce