|

Okullar açıldı ve işte 18 Eylül'de trafikte son durum

Okullar bugün açılıyor. 18 milyona yakın öğrenci ders başı yapacak. İstanbul'da okulların açılması ve servislerin trafiğe çıkmasıyla trafik yoğunluğu bekleniyor. İşte 18 Eylül'de trafikte son durum.

Yeni Şafak
07:59 - 18/09/2017 lundi
Güncelleme: 10:38 - 18/09/2017 lundi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
18 milyona yakın öğrenci bugün okula başlıyor. Bir, beş ve dokuzuncu sınıflar yenilenen müfredatla okuyacaklar. Ayırca pilot olarak seçilen 620 okulda 5. sınıf, yabancı dil hazırlık sınıf olarak okutulacak. Okulların açılması ile trafikte de yoğunluk yaşanması bekleniyor. İşte belediyenin yoğunluğa karşı önlem aldığı kentte
18 Eylül'de trafikte son durum
:
İstanbul'da trafik yoğunluğu nasıl?
2017- 2018 eğitim öğretim yılı
bu sabah itibari ile başladı. Okulun ilk gününde öğrenciler sabahın erken saatlerinde yollara çıkarak ilk ders saatine yetişmeye çalıştı. Okulların açılmasıyla birlikte servis araçları da İstanbul trafiğinde yerini aldı. Sabah saatlerinde Yenibosna’dan çekilen görüntülerde çok sayıda servis aracının trafikte yerini aldığı görüldü. Servis araçlarının dahil olmasıyla birlikte trafik yoğunluğu yaşandı.
Belediyenin trafik yoğunluğuna karşı önlem aldığı kentte trafik yoğunluğu saat 07.30 itibariyle
İstanbul
Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre yüzde 49 seviyelerinde.

Yaz tatilinin ardından 17 milyonun üzerinde öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmen, yeni eğitim-öğretim yılına bugün çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. Yeni eğitim-öğretim yılının birinci kanaat dönemi 19 Ocak 2018’de bitecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak-2 Şubat tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran 2018’de tamamlanacak.

18 Eylül'de İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz mi?
İstanbul’da okulların açıldığı 18 Eylül günü, toplu taşıma araçları 06.00 ile 13.00 saatleri arasında
ücretsiz hizmet verecek.

İETT yetkilileri tarafından resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 18 Eylül günü toplu taşıma araçları 06.00 ile 13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.

18 Eylül günü okul servislerinin trafiğe eklenmesiyle yaşanacak yoğunluğun önlenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında
İETT
yetkilileri okulların açıldığı ilk gün ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.
  • Okullar saat kaçta başlıyor?
  • Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün doğmadan yola çıkmalarının önlenmesi için valiliklere genelge göndermişti. Her ilde eğitimin sabah kaçta başlayacağına valilik karar verdi. Yeni eğitim yılı başlamadan önce en çok tartışılan konulardan biri de öğrenci servislerinin güvenliği oldu. Alınması gereken yeni önlemleri belirlemek, gerekli yasal değişiklikleri yapabilmek için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları ortak çalışıyor.

#İstanbul
#okullar başlıyor
il y a 7 ans