|

Okullara Sıfır Atık eğitimi geliyor

Çevre ve Şehircilik, Milli Eğitim bakanlıkları ile TEMA Vakfı ilkokul öğrencilerine yönelik “Sıfır Atık Eğitim Projesi”ni başlattı. İlk olarak Ankara’da 50 bin öğrenciyle başlanacak projenin Türkiye geneline yaygınlaştırılması ve atık yönetimiyle ilgili farkındalık sağlanması hedefleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 27/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:25 - 27/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İmza törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sebahattin Dökmeci, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç katıldı.
İmza törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sebahattin Dökmeci, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan Sıfır Atık Projesi kapsamında yeni bir eğitim programı daha hayata geçirildi. Okullarda Sıfır Atık Eğitim Projesi olarak yaşama geçirilecek olan çalışma kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile TEMA Vakfı arasında iş birliğiyle protokol imzalandı.

ATIK YÖNETİMİYLE İLGİLİ FARKINDALIK SAĞLANACAK

İlk etapta 50 bin öğrenciye ulaşması amaçlanan protokolle doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve atık yönetimiyle ilgili konularda çocuklara farkındalık sağlanması hedefleniyor. Sıfır Atık Projesi, TEMA Vakfı gönüllüleri ve okul öğretmenlerinin iş birliğinde ilkokul öğrencilerine anlatılacak.

TASARRUFU ANLATACAĞIZ

Protokolün imza töreninde değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sebahattin Dökmeci, Sıfır Atık uygulamasının tüm Türkiye'de yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirterek, sistemin yaygınlaştırılmasında eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin önemine değindi. Dökmeci, şunları söyledi: "Çocuklara israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını ve atıkların geri dönüştürülmesi sürecini anlatacağız. Kısacası gelecek nesile tasarrufu ve verimliliği aktaracağız."

TÜM ÇOCUKLARA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

  • Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak ise Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlayan Sıfır Atık Projesi kapsamında TEMA Vakfı'nın doğa eğitimi konusundaki deneyimiyle geliştirdiği Sıfır Atık Eğitim Projesi'nin çocukların bilinçlenmesi için önemli bir kazanım sağlayacağını vurguladı. Sıfır Atık Eğitim Projesi'nin okullarda öğretmenler ve TEMA Vakfı gönüllüleriyle birlikte uygulayacağını aktaran Çolak, "Yapılan çalışmalar ülkemizin sadece bugününe değil, aynı zamanda geleceğine de hizmet ediyor. Uzun yıllar devam edecek olan proje ile tüm kademedeki çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

#TEMA
#Sıfır Atık
#Okul
5 yıl önce