|

Okullara yeşil bayrak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sıfır atık projesiyle okullardaki israfın önüne geçmek için çalışma başlattı. Bakanlık, projeyi uygulayan ve çevresi yeşillendirilen okulları tespit edecek ve verilen sertifikayla okullara yeşil bayrak asılacak.

Yasemin Asan
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:25 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen ‘sıfır atık projesi’ yaygınlaşıyor.
Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen ‘sıfır atık projesi’ yaygınlaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen ‘sıfır atık projesi’ yaygınlaşıyor. Kasım ayına kadar 750 kamu kurumunda proje uygulamaya geçecek. Bu yılın sonuna kadar, Ankara, Karaman, Burdur/Bucak ve Trabzon/Hayrat gibi il ve ilçelerde kapsamdaki kurumlarda sıfır atık sistemlerinin kurulumu tamamlanacak. Proje kapsamında ayrıca toplanacak olana hem ‘Sıfır Atık Kongresi’ hem de ‘Belediye Başkanları Şurası’ ile iş dünyası ve yabancı temsilciliklerle bilgilendirme toplantıları yapılacak.

EKONOMİYE KATKISI 12,5 MİLYAR TL

Sıfır atık projesinin Türkiye’de tüm şehirler, iş yerleri ve kurumlarda hayata geçirilmesi ekonomiye 12,5 milyar TL katkı sağlayacak. Bu çerçevede binlerce okul da uygulamada önemli yer tutacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, okullarda israfın önüne geçerek okullarda sıfır atık projesi başlayacak. Sıfır atık uygulamasını uygulayan ve çevresini yeşillendirilen okullar tespit edilecek. Bu okullara sertifika verilecek ve yeşil bayrak asılacak.

#​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#Okul
#Yeşil bayrak
6 yıl önce