|

Okullarda 3 gün süt dağıtılacak

Yarın başlayan 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Okul Sütü Programı da başlayacak. İkinci dönem öğrencilere haftanın 3 günü süt dağıtılacak. Milli Eğitim, Sağlık ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı'nın beraber yürütüceği programdan okul öncesi ve ilkokul öğrencileri faydalanacak.

Yeni Şafak
09:45 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 07:49 - 7/02/2016 Pazar
AA

İkinci dönemle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı organizasyonunda 2011 yılından beri yürütülen Okul Sütü Programı da başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılacağı Okul Sütü Programı' nın açılış töreni Ankara'da yapılacak. Bakan Avcı ve Bakan Çelik, programda, öğrencilere süt dağıtacak.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ihaleye esas verilerine göre 33 bin 736 okulda 6 milyon 12 bin 130 öğrenciye süt dağıtılması için planlama yapıldı.



Okul Sütü Programı kapsamında, resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günleri UHT koşullarında paketlenmiş 200 mililitre pastörize süt dağıtılacak.

#Milli Eğitim Bakanlığı
#Sağlık Bakanlığı
#Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı
#okul sütü
#öğrenci
#ilköğretim
#okul öncesi
8 yıl önce