|

Okullarda PCR testi başlıyor: 10 pilot il belirlendi

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının üzerinden tam bir ay geçti. Salgının seyrini görebilmek için bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak. Test için veli onayı gerekecek. Milli Eğitim Bakanlığı 10 pilot il belirledi. İşte 10 ilin listesi....

15:47 - 4/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 15:55 - 4/10/2021 Pazartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

Okullarda yüz yüze eğitimin sekteye uğramaması için bazı okullarda PCR testi taraması yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda PCR testi uygulamasının başladığını duyurdu. 10 pilot il belirlendi. Bu illerde velilerin onayı alınarak öğrencilere PCR testi uygulaması yapılacak.

Pilot olarak belirlenen 10 pilot il belirlende ve Sağlık Bakanlığı'na iletildi. Buna göre Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mersin, Ordu ve Zonguldak pilot il olarak seçildi. Uygulama için İstanbul, Ankara ve İzmir için de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

VELİ ONAYI ŞARTI

Okullarda yapılacak taramalarda veli onayı istenecek. Veli onay vermediği takdirde, okulda tarama olsa da o öğrenciden numune alınmayacak.

Okullarda yapılacak taramalarda öğrencilerden burundan sürüntü alınmayacağı da açıklanmıştı. Bu kapsamda, PCR testleri yalnızca boğazdan alınacak sürüntü ile yapılacak.

#Milli Eğitim Bakanlığı
#Sağlık Bakanlığı
#PCR testi
#Balıkesir
#Bingöl
3 yıl önce