|

Okuyan şehrin muhteşem fuarı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Kayseri Kitap Fuarı, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde kapılarını açtı. Daha ilk gününde büyük ilgi gören fuara birbirinden ünlü yazarlar katıldı. Fuara katılan yazarlar Kayseri Fuarı’ndan ve gördükleri ilgiden övgüyle söz ettiler.

Yeni Şafak
04:00 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:50 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ketebe Yayınları
Ketebe Yayınları

Kayseri Kitap Fuarı, geçen yıl olduğu gibi kapılarını açtığı ilk günden itibaren Kayserililerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri’yi “Okuyan ve Okutan Şehir” yapmak için düzenlediği fuara 130’dan fazla yayınevi ve 250’den fazla şair ve yazar katılıyor. Fuarın ilk gününde Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Erhan Afyoncu, Hülya Koçyiğit, İclal Aydın, Turgay Güler ve Mehmet Çelik, Cansu Canan Özgen, Sinan Canan, Alişan Kapaklıkaya, Pelin Çift ve Tufan Gündüz, Bülent Akyürek, Ahmet Turgut, Beşir Ayvazoğlu, Hakan Günday, Hasan Ali Toptaş, Canan Tan, Mustafa İbakorkmaz gibi çok sayıda yazar söyleşi ve imza etkinlikleriyle okuyucularıyla buluştu. Yazarlar fuarla ilgili görüşlerini belirterek Kayseri Kitap Fuarı’ndan övgüyle söz ettiler.

‘EN ÖNEMLİ FUARLARDAN’

İclal Aydın: “İnşallah her şey yolunda giderse ülkemizin en önemli fuarlarından birisi olacak. Geçtiğimiz yıl olağanüstü hazırlık ve profesyonellikten çok etkilenmiştik. Bu yıl daha da katlanmış. O yüzden yine mutlu dönüyoruz.”

‘GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL FUAR’

Beşir Ayvazoğlu: “Birincisine davetliydim; ama ağır hasta olduğum için gelememiştim. İkincisine katılma şansı buldum. Şimdiye kadar gezdiğim kitap fuarlarının en güzellerinden birisiydi. Tüm Türkiye’den katılımın olduğu cıvıl cıvıl bir fuardı.”

‘ANADOLU’NUN İFTİHARI’

Hülya Koçyiğit: “Kayseri’ye defalarca geldim, her gelişimde daha gelişen Anadolu’nun iftiharı bir şehir gördüm. Burada çocuklar kitap okuma alışkanlığı edinecek. Bu çocuklara yapılabilecek en büyük iyilik.”

‘Böyle fuar yaparsanız Türk insanı da okur’

Sinan Canan: “Geçen sene de Kitap Fuarı’na gelmiştim. Bu yılkini görünce geçen senekini unuttum. Bizlere gösterilen ihtimam ve katılım çok güzel. Tebrik ediyorum. Türk insanı okumaz derler. Böyle organizasyon yapılırsa Türk insanı da okur. Lafın yanlış olduğu görülüyor.”

‘BU FUAR KAYSERİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS’

Prof. Dr. Şükrü Karatepe: “Çok zengin ve iyi organize edilmiş bir Kitap Fuarı ile karşılaştım. Türkiye’nin önde gelen yayınevleri ve Kayseri’den yayınevleri katılmışlar. Kayserimiz için büyük bir şans olarak görüyorum.”

#Kayseri
#Sinan Canan
#Şükrü Karatepe
6 yıl önce