|

Olçok'a yakışan bir vedaydı

FETÖ’nün hain darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip ile şehidliğe ulaşan Erol Olçok için özel bir kitap ve web sitesi hazırlandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 08:44 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Erol Olçok
Erol Olçok

166 sayfadan oluşan "Erol Olçok" kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Olçok'la dava arkadaşlığını kaleme aldı.

ZULME TESLİM OLMADI

"Çeyrek asırlık yol arkadaşlığımın, dostluğumun, kardeşliğimin olduğu Erol Olçok’u ve oğlu Abdullah Tayyip’i bir kez daha rahmetle, hasretle, sevgiyle yâd ediyorum" diyen Erdoğan, "15 Temmuz darbe girişimi sırasında Erol’un verdiği tepki, gösterdiği önderlik, sergilediği cesaret ve yiğitlik, tam da onu yansıtan, onu ifade eden bir tarzda olmuştur. Çünkü Erol, hayatının hiçbir döneminde zulme rıza göstermemiş, zalime asla teslim olmamıştır" dedi.

ŞEHADET YAKIŞTI

Erdoğan’ın kaleme aldığı yazıdan satır başları şöyle: "Kimilerinin saklanacak delik aradığı bir gecede, milletimizin tarihindeki en önemli istiklal ve istikbal mücadelelerinden biri için ilk öne çıkan ve en ileri safta yer alan Erol’un karakterinin rahat yatakta bir ölüme uygun olmadığını, kendisini tanıyanlar çok iyi bilir. Erken bir yaşta, ülkemize ve milletimize daha çok hizmetler verebilecek olgunluğa eriştiği bir dönemde hayata gözlerini yummuş olsa da, şehadet, Erol’a gerçekten çok yakışan bir vedaydı.”

#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#Erol Olçok
7 yıl önce